חומץ תפוחים וצרבת האם יעיל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/07/2019 | 11:59 | מאת: נורית

שלום ותודה בהרבה מאמרים באינטרנט מהללים את חומץ תפוחים וממליצים לקחת כף במים במקרי צרבת וכאבי גרון הנגרמים מצרבת האם זה נכון? האם זה לא יחריף את המצב עקב כך שהנוזל החומצי עובר דרך הגרון והוושט שגם כך שורפים נורא?

שלום נורית, כדי לטפל בצרבת צריך לגלות את מקורה. טיפול בתופעה עם מזון לרוב לא עוזרת. פני לרופא המשפחה או גסטרואנטרולוג לבירור המקור הצרבות. בברכה,דנה

29/07/2019 | 15:35 | מאת: נורית

אם מזון לא מטפל בבעיה זאת אומרת שאני יכולה לא להמנע ממ אכלים שאהבתי והשמטתי מהתפריט בגלל הצרבת לדוגמא קפה הפוך, מוצרי חלב. האם אפש לאכול במתינות?. כמו כן עשיתי בדיקות הכל תקין הרופא גסטרו ציין רק GERD מה הסיבה לא יודעת

שלום נורית, התכוונתי לומר שחומץ אינו תרופה לבעיה. למזון יש משמעות בהחמרת המצב הקיים. GERD אומר הפרת חומצה מוגברת ורפיון של השעור בין ושט לקיבה. אני מניחה שהוא נתן לך טיפול תרופתי. ההמלצות התזונתיות הינן : המנעות מקפאין (צעברי להפוך נטול), מזון מתובל מאוד ועתיר שומן, עישון, אלכוהול. כמו כן גם התנהגות אכילה- לא לשכב אחרי האוכל לפחות שעה, לא להתאמן אחרי אכילה, וארוחה אחרונה 2-3 שעות לפני השינה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר