עדשים ירוקות האם הם חומציים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/07/2019 | 12:45 | מאת: נורית

שלום ותודה האם עדשים ירוקות מושרות במים כמה שעות ולאחר מכן מבושלות. הם חומציים סובלת מריפלוקס. וגם חסר בברזל. רוצה לצרוך עדשים בגלל הברזל אך לא רוצה לגרום לחומציות יתר. שהיא עכשיו פעילה ומאוד מסבה סבל

שלום נורית, אין קשר בין רמת חומציות בקיבה לחומציות המזון. עדשים וקטניות בכלל זמן עיכול מעט גבוה שעלול להגביר הפרשת חומצה בקיבה ולחמיר את המצב, אז זה עניין של ניסוי. הזמינות של ברזל מעדשים אינה גבוהה. אם יש לך מחסור ואת טבעונית או צמחונית, תשקלי תוסף ברזל. בכל מקרה- ממליצה ללכת לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר