אינסולין בדם וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/06/2019 | 16:02 | מאת: ניצן

שלום, האם זה נכון שכאשר אינסולין נמצא בדם - הגוף לא יכול לשרוף שומן? האם רק כאשר האינסולין ״סיים את תפקידו״ (הוריד את רמות הסוכר בדם לאחר אכילה) וכעת הוא לא נמצא בדם - רק אז הגוף עובר למצב קטבולי? תודה

שלום ניצן, את מתארת מצב בינארי- כן או לא. הגוף עובד בצורה מורכבת מזו. תמיד יש אינסולין בדם, השאלה מהי רמתו ותגובת התאים לנוכחותו. לכן זה ממש לא חד משמעי. אנו יודעים במצבים של היפראינולינמיה (רמות גבוהות של אינסולין בדם) ייתכן והגוף נמצא במצב לא אידאלי לבניית שריר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר