שתיית קפסולות קולגן הופכת עור בוגר לצעיר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/06/2019 | 21:16 | מאת: ש

שלום, לאחרונה יש פרסומים של כמוסות קולגן. אלו כמוסות שמכילות 300 מג קולגן, 60 חומצה הילרונית ו60 ויטמין C ולאחר ספיגתן בגוף הן תורמות להחלקת הקמטים בעור מתבגר, מחזירות את הברק לשיער וחוזק לציפורניים. האם הדבר נשמע אפשרי ומומלץ?

שלום, אין לי מידע מחקרי בנושא. מבחינה לוגית זה לא ממש הגיוני, כי בחומצה של הקיבה כל החומרים מתפרקים, וויטמין c את יכולה קבל מפלפל אחד ליממה. הסוד לעור טוב הוא גנטיקה, המנעות מהשמש, עישון, פעילות גופנית, שתיה מרובה ותזונה מאוזנת. בברכה,דנה

14/06/2019 | 20:20 | מאת: לל

חד משמעית לא ויש גם מחקרים בנושא. כי כמו שכתבו לך, ולא ניתן לנווט את החומרים דווקא לאזור הפנים. הגוף שלנו הוא חכם הכל עובד לפי מעגלים ביוכימים כשמשהו כבר לא פועל כמו ייצור הקולגן אז זה לא יעזור שתדחפי אותו לגוף דרך הקיבה. כי אם הגוף לא יודע לייצר או משהו במסלול הביוכימי דפוק אז לא יעזור כלום. גם ויטמין C לא מגיע בהכרח לפנים וויטמין C למ ריחה חיצוןנית זה שקר וכזב.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר