האם ייתכן כי נוסחת BMI שגויה ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/03/2019 | 08:59 | מאת: יהודה

שלום רב, אני בן 54 בריא ולא נוטל תרופות גובה 177 משקל 84. לפי מחשבון BMI - על מנת להכנס "לתחום הירוק" עלי לשקול 78 - כלומר להוריד עוד 6 קילוגרם. זה נראה נראה לי הגיוני שכן זה כמעט יותר מידי, וגם לא הייתי רוצה להיות כזה צנום. אשמח להסבר והמלצה. תודה רבה

שלום יהודה, לפי החישוב יוצא שאתה בעודף משקל קל. הנוסחה מדוייקת אבל חשוב להבין מה המשמעות שלה. ככל שאנחנו חורגים מהגבול העליון של 25 או מהגבול התחתון של 18.5 התמותה עולה. אין זה אומר שאתה חולה כרגע, או סובל מבעיות בריאותיות, אלו מדדים סטטיסטיים אפדמיולוגיים. אנחנו אף פעם לא מסתכלים או מסתמכים רק על BMI שכן הוא לא לקוח בחשבון מדדים כמו מבנה גוף, מסת שריר לעומת שומן ועוד. לכן לפני שעושים שינוי יש לבדוק את כל הפרמטרים כולל בדיקות דם, התזונה שלך, מידת פעילות גופנית ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר