מגנזיום-מינון בהנקה בעקבות תוספים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/03/2019 | 14:43 | מאת: נועה

שלום, אני כחודשיים לאחר לידה ומניקה. בעקבות חוסר בחלב התחלתי לקחת 6 כדורי חילבה של אלטמן ביום. כל כדור מכיל גם 54 מג מגנזיום אוקסיד. בנוסף לזה אני לוקחת כדור פרנטאל אחד ביום שמכיל 50מג מגנזיום אוקסיד ו5 מג מגנזיום סלופט. כלומר 374 מג מגנזיום אוקסיד ועוד 5 סלופט. אני בת 30 משקל 48 גובה1.60. האם זו צריכה מוגברת מדי של מגנזיום? אני גם צמחונית כך שיתכן ומקבלת זאת גם מאוכל כמו שקדים בורגול וקינואה. במידה וזה מוגבר, מה המקסימום שניתן לצרוך? (בחרתי בכדורים של אלטמן כי הם מופחתים ריח).

שלום נועה, לצערי אין שום הוכחה שהתוספים שאת לוקחת אכן משפרים כמות או איכות חלב. לרוב אין שום קשר בין רכיבי תזונה כלשהם לכמות החלב. איני יודעת מה הסיבה למחסור בחלב אצלך והאם מוכח, אבל התוספים שאת לוקחת הם במינונים גבוהים ומיותרים. מגנזיום במינון גבוה יכול לגרום לשלשולים. מה שכן- משקלך חודשיים אחרי לידה הוא נמוך מאוד, וייתכן וצירכת המזון הכללית שלך ונוזלים אינה מספקת. הייתי פונה לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר