ביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/03/2019 | 00:40 | מאת: נעמי

שלום. אני מתחילה דיאטה עשירה בשומנים ודלה בפחמימות (לא לגמרי, יש קטניות בתפריט). בתפריט יש הרבה ביצים גבינות עוף בשר שמנת מתוקה וגם שומנים בריאים כמו אבוקדו ואגוזים. לגבי הביצים - זה יכול להגיע ל2-3 ביצים ביום כל יום (או 2 ביצים ועוד אחת בלי חלמון). רציתי לדעת האם יש סכנה בכמות כזאת של ביצים. אני יודעת שאין בסיס לזה שהכולסטרול בביצה מעלה כולסטרול. אבל חוץ מזה אין עם זה בעיה? ביצה היא בריאה? בנוסף הייתי שמחה לדעת מה הסכנות בדיאטה כזו בגלל כמות השומן הגבוהה מן החי, האם עלולה להיות עלייה בכולסטרול וטריגליצרידים? כמו כן האם קטניות כמו חומוס שעועית ועדשים הן תחליף לדגנים מבחינת ויטמינים ומינרלים? תודה

שלום נעמי, כשעושים דיאטה מסוג זה יש לעשותה בליווי דיאטנית, בדיוק כדי להמנע מחוסרים תזונתים פוטנציאליים. בברכה,דנה

17/03/2019 | 20:52 | מאת: נעמי

תודה. ומה תשובתך לגבי הביצים? האם מסוכן?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר