השמנה לקראת הצבא ולקראת צו ראשון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/02/2019 | 21:56 | מאת: י

שלום. אני בן 16 וחצי בכיתה יא. עוד בערך קצת יותר מחודש יש לי צו ראשון לצבא. מאז שאני ילד תמיד הייתי רזה וזה תמיד הפריע לי וגם ניסיתי הרבה פעמים להשמין- הלכתי לתזונאיות, למאמני כושר, ניסיתי לאכול הרבה אבל הגוף שלי לא נותן לי להשמין. אני כן מתאמן באופן כמעט קבוע כבר כמה שנים אבל כמעט אף פעם לא ראיתי תוצאות, ויש לי תיאבון אבל לא כל כך גדול אבל עדיין לא הצלחתי באמת להשמין ולהעלות במשקל. עכשיו אני שוקל 52.5 (בדקתי אצל הרופא משפחה). אני כותב את זה בגלל שיש לי צו ראשון עוד חודש וקצת ומאוד חשוב לי לקבל פרופיל 97 (אין לי בעיות רפואיות אחרות) ואני רוצה מאוד להתגייס לקרבי, וממה שקראתי באינטרנט הבנתי שבמשקל שלי ובגובה שלי (172 ס''מ) יורד לי הפרופיל אוטומטית לפרופיל שהוא לא קרבי ואני יודע שזה לא בטוח, אבל אני לא רוצה לקחת סיכונים. בכל מקרה יש לי חודש וקצת להעלות לפי הרופא משפחה שלי כ5 קילו וחשוב לי שתדעו שאני מוכן לעשות הכל כדי שאני אעלה את המשקל הזה בחודש ושמבחינתי התפקיד הכי משמעותי שאני יכול לעשות בצבא הוא קרבי. אני מוכן לקבל כל מה שתגידו כדי שאני אוכל להעלות במשקל, לא רק בשביל הצבא אלא גם בשביל עצמי ושיש לי משמעת עצמית חזקה. תודה רבה ושבוע טוב

26/02/2019 | 13:06 | מאת: יעעע

אני פשוט שתיתי ואכלתי הרבה לפני השקילה וזה עבד

שלום, לצערי אני לא יכולה לייעץ לך במסגרת פורום זה כיד לעשות זאת. עליך לגשת לדיאטנית בכל מקרה. להעלות 5 ק״ג בחודש זה בלתי אפשרי, אז תהיה מוכן לזה. אולי אפשר 1-2 ק״ג וגם זה לא בקלות רבה. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר