אנטיביוטיקה לטיפול בגזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/02/2019 | 00:02 | מאת: שירה

שלום, אני סובל מזה כמה שנים מריבוי גזים (הדיעות המקצועיות חלוקות האם מדובר במעי רגיש כי אין כאבים). במהלך השנים פניתי אל רופא גסטרו, דיאטנית, רפואה משלימה, צמחי מרפא... לעיתים היתה הקלה זמנית. שמתי לב שכאשר אני לוקח אנטיביוטיקה (זינאט) לדלקת גרון/סינוסיטיס, התופעות פוחתות ואפילו נעלמות. לאור זה, לקחתי 10 ימים אנטיביוטיקה לורמיקס אך ללא הטבה. רציתי לשאול מה המשמעות של זה? מה בזינאט גורם לגזים להיעלם? איזה תרופה או טיפול אחר כדאי לקחת כדי להמשיך עם בטן "שקטה", ללא גזים? תודה

שלום שירה, ייתכן ואת סובלת מגדילה לא מאוזנת של חיידקי המעי. לעיתים אנטב' מסוגים שונים יכולה לעזור, אבל לרוב לא מדובר ב- 10 ימים אלא טיפול כרוני. בכל מקרה יש להוועץ עם רופא מומחה. לגבי תזונה- יש מחקרים המראים כי שינויים תזונתיים פרטנים יכולים לשפר, אך אין המלצה שמתאימה לכולם.ממליצה לפנות למכון גסטרו משלב רופא ודיאטנית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר