בנוגע לחניה ושמן.מה עדיף באפייה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/11/2018 | 01:45 | מאת: דבי

שלום רב, מאוד אוהבת מאפים. מה עדיף (לא מטעמי השמנה אלא מטעמי בריאות) אפייה עם שמן קנולה או עם חמאה. אני יודעת שבעבר היתה רתיעה משומן מן החי והיום המגמה השתנתה. מדגישה - לא מטעמי השמנה אלא מה עדיף לגוף? תודה

שלום דבי, הבעיה היא מה קורה לשומן בטמפ' חימום גבוהות. במצב של טמפ' החדר שני השומנים בעלי יתרונות וחסרונות, אבל חימום פחמימות בטמפ' גבוהות עלול ליצור חומרים מסרטנים, ולכן פחות מומלץ, ללא קשר לשומן או השמנה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר