שמן קנולה בכבישה קרה ופיטוסטרולים.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/08/2018 | 09:50 | מאת: אייל.

שלום, רציתי לדעת האם שמן קנולה בכבישה קרה הוא שמן בריא או שעדיף להיתרחק ממנו. והאם כמות הפיטוסטרולים שבו גבוהה או נמוכה יותר בהשוואה לשמן זית ושמן שומשום ?

שלום אייל, שמן קנולה נחשב לבטוח לשימוש ונמצא בעדיפות שניה לשמן זית. מכיל הרבה ויטמין e חומצות שומן חד בלתי רוויות.ֿ בשמן זית כמות פיטוסטרולים נמוכה יחסית וכך גם שמן קנולה. השמנים העשירים יותר בפיטוסטרולים הם שמן תירס- שפחות מומלץ ושמן שומשום. בברכה,דנה

24/08/2018 | 09:18 | מאת: אייל.

תודה דנה, האם יש הבדל בכמות הפיטוסטרולים בשמן משומשום מלא לשמן משומשום לא מלא, כלומר ׳רגיל׳ ?

שלום אייל אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר