סוכרת אימון גופני ובירה אחרי אימון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/08/2018 | 10:57 | מאת: עדי

בן 52 חולה סוכרת . נוטל ערב ובוקר גלוקופאג'. לאחרונה הורדת משקל למשקל 75 גובה 170 סמ. ערכי סוכר בצום ירדו ל90-100. במהלך השבוע פעיל גופנית 5 פעמים בשבוע רכיבת שטח בערב למשך שעתיים. מסתיימת ב21:00 שאלתי היא- מה עליי לאכול אחרי הרכיבה. ידוע כי שתיית 250 מ"ל בירה מהווה משקה איזוטיני. האם נכון? האם מותר לי לשתות בירה לאחר פעילות הנ"ל כסוכרתי? האם ניטור של הסוכר לפני ואחרי שתיית הבירה ובצום בבוקר ייתן לי תשובה. כיצד עליי לבדוק?

שלום עדי, המחקרים על בירה כמשקה איזוטוני הינם מחקרים לא מבוססים וממש לא איכותיים- ועל כן לא הייתי רצה לממש את ההמלצה. לא הייתי מליצה על בירה כמשקה איזוטוני או אחרי פעילות . כן ניתן לשלב בירה בתזונה היומית גם אם אתה סוכרתי. ההמלצה עם ארוחה. בברכה,דנה

22/08/2018 | 13:56 | מאת: עדי

מה היית ממליצה לסכרתי לאכול אחרי רכיבה של שעתיים ?סיום רכיבה ב21:00 האם ניתן להסתפק בקפה קר עם ממתיק אחרי רכיבה?

שלום עדי, סוכרתי ללא אינסולין לא חייב אוכל או תזונה שונה ממי שאינו סוכרתי ובהתאם לרמות הסוכר בדם לאחר האימון. ההמלצות לרוב נוגעות לספורטאים מקצוענים ולא לרוכבים חובבים (גם אם זה שעתיים). בהחלט ניתן להחזיר מאגרים ונוזלים עם מלחים כמו מרק צח או מרק ירקות.גם ארוחה קטנה אפשרית, כל עוד מחזירים גם נוזלים וגם מלחים שאבוד באימון.כל זה כמובן תלוי האינטנסיביות של המאמץ. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר