צופעת לוואי של ויטמין C

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/08/2018 | 19:26 | מאת: רחל

אני לוקחת 3 גרם של ויטמין C ליום(כדי להפוך את השתן לחומצי, לפי הוראת הרופא). האם זאת יכולה להיות הסיבה לשלשולים? תודה

שלום רחל, מדוע את צריכה להפוך את השתן לחומצי? מאיזו סיבה הומלץ לך ? ובהחלט, מינון כזה הוא בלתי סביר ומעולם לא שמעתי על המלצות ברמות כאלו, שאף עלולות לגרום ליצירת אבני כליה. בברכה,דנה

07/08/2018 | 00:34 | מאת: רחל

ערב טוב דנה, תודה על התשובה המהירה. אני סובלת בתדירות גבוהה מאוד(ב 5 החודשים האחרונים 3 פעמים) מזיהום חיידקי של דרכי השתן שעושה דלקת קשה. האורולוג נתן לי היפרקס, 2 כדורים ליום והסביר לי שההיפרקס פועל רק אם השתן חומצי. התחלתי במינון של 1 גרם, ללא שינוי בחומציות. גם 2 גרם לא עזר ועכשיו אני לוקחת 3 גרם. הבהלת אותי בקשר לכליות. אני לא יודעת מה לעשות. דבר נוסף, מערכת העיכול שלי מאוד בעייתית ועכשיו אני מרגישה רע מאוד. בבוקר היו לי שלשולים. האם זה קשור לויטמין C? מחכה בדחיפות לתשובה. פרט לויטמין C אני גם לוקחת 2 כדורים של חמוציות. כל כדור מכיל 60 מ"ג ויטמין C. תודה.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר