כמות סידן ציטראט להשלמה לכמות סידן רצויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/07/2018 | 13:50 | מאת: שיר

בת 52. ללא אוסטופורוסיז. בחישוב שעשיתי של כמות הסידן שאני אוכלת ביום התקבל כ 600 מג. כמה סידן ציטראט אני צריכה לקחת כדי להשלים ל1200 מג כפי שרצוי? טבליה בדרך כלל מכילה 250 מג קלציום ציטראט בתוספים השונים.

שלום שיר, הגישה היום להשלמת סידן משתנה ואין המלצה גופרת להשלמה. יותר חשוב לוודא שאת צורכת מספיק ויטמין D ומקורות תזונה אחרים, ולאו דווקא סידן. יש להוועץ עם רופא או דיאטנית באופן פרטני, ולבחון את הצורך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר