צליאק וחדש לתת פעילות הבלוטה - עצות ראשוניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/03/2018 | 15:02 | מאת: מלאני

שלום , אני בת 43, בריאה בד"כ אנמית לסירוגין מגיל 27 לערך.(מעולם לא נבדקה הסיבה ע"י הרופאים המטפלים - הטיפול תמיד תוספי ברזל). שוקלת 52 { לא מצליחה להוריד 2-3 קג עודפים } בבדיקת דם שגרתית לאנמיה שבוצעה לפני כחודש עלה חשש לתת פעילות בלוטת התריס. חזרתי על הבדיקות פעמיים וכרגע האנדוקרינולוג מבקש לחזור על הבדיקות בסוף החודש לטובת החלטה סופית באם להתחיל בטיפול תרופתי. כמו כן ביקש לבדוק האם יש חדש לצליאק. כל הבדיקות היו חיוביות וזאת אכן האבחנה שניתנה ע"י הגסטרולוג. התחלתי להימנע כליל מגלוטן אך התור שנקבע לי לדיאטנית הוא רק בעוד חודש . מאד חשוב לי להבין כרגע ממה אסור לי חד משמעית להימנע בסוגיית הקמחים באופן ההולם את שתי הבעיות או לדעת מה כדאי לאכול יותר ומה פחות עד שאקבל ייעוץ מותאם אישית אני מבינה היטב מה מכיל גלוטן וממה להימנע בתחום זה. יחד עם זאת מקריאה ברשת אני מבינה כי חלק מהקמחים התחליפיים עלולים להפריע לתפקוד הבלוטה (קמח דוחן, שקדים, כוסמת וכו - האמנם ?? ) {קמח סויה ברור לי שאסור} אודה לקבל את רשימת האסור והמותר לי מבחינת קמחים כדי שאכין לעצמי דברי תחליפי לחם או מאפים פשוטים. חשוב לי לציין כי אני רוצה להמעיט ככל שניתן בצריכת קמחים עמילניים דוגמת טפיוקה, תפו"א אורז וכיוצ"ב; איני רוצה להעלות במשקל ממתינה לתשובתכן המקצועית . תודה רבה מלאני

שלום מלאני, לצערי פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי וכל זאת עליך לעשות עם הדיאטנית שלך. לא מדובר ברשימה- אלא ספר שלם של מזונות ועקרונות, כמו גם שמירה על תזונה בריאה שלא תגרום לעליה במשקל. לגבי בלוטת התריס- כל עוד אין הכוחה זה חסר משמעות להמנע ממזונות שציינת. בעיקרון את יכולה להשתמש בשלב זה בכל הקמחים שאינם מוגדרים בקבוצת הדגנים. עליך לשים לב שגלוטן מסתתר בעוד מקומות לא מובנים כגון רטבים, תבלינים, פיצוחים ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר