שאלות בנושא חלב שומנים וספיגה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/01/2018 | 03:05 | מאת: daniel

דנה שלום ריכזתי כמה שאלות שלא מצאתי להם תשובה חד משמעית רציתי לדעת אם יש עליהם מידע מחקרי עדכני או דעתך בנושא - אפשר לטגן בשמן זית על בינוני-נמוך? כמו להזהיב בצל וירקות? או שחימום בכל טמפרטורה מזיק? - גבינה צהובה בריא? (שומן רווי) - חלמון ביצה מותר עד 1 ביום? (כולסטרול) - מוצרי חלב עדיף עם שומן מלא או דל? - חלב מסרטן/גורם לבריחת סידן? - דגנים מונעים ספיגה של סידן ברזל ויטמינים? (חומצה פיטית) - חלבון נספג בגוף רק עד 20 גרם בארוחה?

שלום דניאל, אנסה לענות בתמצית לכל השאות, לפי גוף הידע שיש ברשותי : אפשר לטגן בשמן זית על בינוני-נמוך? כמו להזהיב בצל וירקות? או שחימום בכל טמפרטורה מזיק?לפי מחקרים אפשר לטגן בשמן זית, כל עוד לא עולה על נקודת העישון שלו. כלומר אש נמוכה ולזמן קצר מאוד. - גבינה צהובה בריא? (שומן רווי)- הכל עניין של מינון. אין בעיה עם שומן רווי כל עוד לא נצרך בכמויות גבוהות מההמלצה לאדם. - חלמון ביצה מותר עד 1 ביום?כן (כולסטרול) - מוצרי חלב עדיף עם שומן מלא או דל? אין העדפה, זה משתה מאדם לאדם. אני אישית ממליצה על צריכת מוצרי חלב באחוזי שומן רגילים עם כמה שפחות שימורים ותוספות - חלב מסרטן/גורם לבריחת סידן?לא - דגנים מונעים ספיגה של סידן ברזל ויטמינים? (חומצה פיטית) רק בכמויות גדולות - חלבון נספג בגוף רק עד 20 גרם בארוחה?לא בברכה,דנה

28/01/2018 | 19:35 | מאת: דניאל

דנה תודה על ולגבי החלבון, כמה יכול להיספג בכל ארוחה? אני תמיד מנסה להגיע (אבל לא לעבור) 20 ג' כי לפי מה שהבנתי היתר הופך לסוכר אם אני צריך 120 ג' חלבון ליום אני אמור לאכול לפחות 6 ארוחות ובכל אחת 20 ג'?

שלום דניאל, אין המלצה חד משמעית, ולא, זה לא הופך לסוכר, זה פונקציה של כמה חלבון הגוף שלך צריך בהתאם לרמת פעילות וכדומה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר