האם וויטמין D יכול לגרום להרעלה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

12/01/2018 | 00:53 | מאת: יהודית

אני בת 75, מטופלת ב , eltroxin,simowil, methotrexat . רופאה נתנה לי 2400יחב"ל ויטמין D. הרגשתי זמן רב רע מאד ולא ידעתי מה הגורם לכך. ביקרתי אפילו פעמיים במיון ולא מצאו כלום. כשהפסקתי ליטול את הוויטמין D, הכל עבר. שאלתי: האם תיתכן הרעלת וויטמין D, או שהוויטמין D התנגש באחת התרופות שאני נוטלת?

שלום יהודית, הסיכוי שמדובר בהרעלת ויטמין D הינה נמוכה, שכן המינון הוא רחוק מלגרום להרעלה או ברמת סיכון כלשהי.יכול להיות שזו תגובה לטיפול עצמו ולא למינון בהכרח . לגבי אינטראקציה בין ויטמין D לשאר התרופות שאת נוטלת איני יכולה לומר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר