ויטמין B12 וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/01/2018 | 10:57 | מאת: תומר

שלום, קראתי לאחרונה שבדיקות דם רגילות עלולות לפרש מיסוך של חומצה פולית על חוסר בB12 כעל עודף בB12. אני צמחונית כבר 15שנה ומאז תמיד יש לי כביכול עודף מטורף בB12 וגם בחומצה פולית. לחומצה הפולית ישהסבר מאוד פשוט - אני אוכלת הרבה ירקות (הרבה!) אבל את הB12 אף אחד לא ידע להסביר. מה שכן, הרופאה הזהירה אותי לא לקחת תוסף כי גם ככה יש לי עודף בויטמין. האם יכול להיות שמפספסים כאן חוסר? אם כן, איך ניתן לבדוק את זה? התזונה שלי מבוססת בעיקר על ירקות, קצת פחמימות וחלבונים. בטוח לא משהו שמכיל הרבה B12. תודה רבה ויום נעים!

שלום תומר, יש מדדים נוספים שיש להסתכל עליהם, כגון רמות המוגלובין ובעיקר גודל כדוריות הדם. אם הכל תקין, לא אמורה להיות בעיה. בברכה,דנה

09/01/2018 | 10:52 | מאת: תומר

בפעם האחרונה (לפני שנתיים, אבצע שוב בדיקה) הברזל היה קצת נמוך (59), ריכוז המוגלובין קצת נמוך (32.8) ולימפוציטים קצת גבוה (52.6). בכל אופן, אבצע שוב בדיקה ואשאל אותך אם יהיה משהו שיראה לי מוזר. הרופאה שלי לא ממש מתעסקת במשהו שהוא לא הטלפון שלה... תודה רבה על התשובה!

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר