כולסטרול ברף הגבוהה של הנורמל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/11/2017 | 11:52 | מאת: noname1973

אני אנסה בקצרה הייתי בעודף משקל לפני כמה שנים גילו לי סכרת ,לאחר שינוי תזונתי של 180 מעלות ה BMI חזר +- לנורמל עומד על 24 לגובה של 173- 72 קג הסכרת מאוזנת +- (ללא כדורים) 105 גלוקוז 5.8-5.7 A1C עכשיו הבעיה היא כזאת היום עשיתי בדיקות וכל ערכי הכולסטרול יצאו כבר בגבול העליוןן וחלק אולי טיפה יותר אני אפרט: כולסטרול 192 טריגליצרידים 82 HDL 33 - נון HDL -159 LDL --143 עכשיו מכיוון שאני אוכל יחסית מסודר יש שני דברים שאני מגזים בהם יחסית ומהם אני חושש שמשם נובעת הבעיה 1. זה כל יום אני אוכל מנת בשר או עוף חלקם מבושל חלקם מטוגן (ולמרות זאת אני ב BMI תקיון כמו שאמרתי) 2.אני אוכל קערית של בוטנים קלויים כמעט כל ערב השאלה זה האם להוריד את כמות המנת בשר ל פעם םעמיים בשבוע או שהבוטנים עושים את הבעיה או שזה שאני לא עושה פעילות גופנית (נכון לכרגע סובל מפריצת דיסק) שאר מה שאני אוכל לא יכול לעשות כולסטרול .. כי זה קצת ירקות וקטניות תודה מראש וסליחה על החפירה

שלום, אכן ציינת מספר פרמטרים שיכולים להשפיע, אך יש לקחת בחשבון גורמים נוספים כדי להחליט מה היעד של ערכי השומנים בדם שלך. היותך ב- BMI תקין אינו אומר דבר על מסת השומן שלך, שיכולה להיות גבוהה מהרצוי. בוטנים קלויים ואי פעילות גופנית הם משמעותיים מאוד לשינוי, אבל כנראה לא רק. מציעה לפנות לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

20/11/2017 | 19:53 | מאת: noname1973

תודה רבה על המענה המהיר.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר