זירעוני דלעת שומשום וחמניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/10/2017 | 10:43 | מאת: דלית

שלום רב, אני טוחנת זירעוני דלעת שומשום וחמניות שתי כפות מכול אחד מהם ביום, ומוסיפה חצי כמות לדייסה בבוקר וחצי לשיק פירות בערב, השאלה היא אם כמות של שתי כפות של שומשום חמניות ודלעת ביום ,זה הרבה או מעט כדי להפיק תועלת מירבית מבחינת קבלת ויטמינים ? מה דעתך תודה רבה לתשובה דלית

שלום דלית, השאלה היא לאלו ויטמינים את מכוונת. המנה הכוללת של כל הגרעינים תורמת לך 200 קק"ל ו 15 גר שומן בריא למדי, לא מעט סידן (שלא ברור כמה ממנו אכן נספג), חומצה פולית, מגנזיום וברזל פחות זמין. אם זאת כוונתך אז אפשר להשאירם, אך עליך לקחת בחשבון את תורמתם הקלורית. אם אין בעיה, השאירי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר