עלייה במשקל ללא השמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/09/2017 | 08:39 | מאת: הגר

היי, אני בת 41. לאחרונה עליתי 5 קילו אך מבחינה פיזית נראה שרזיתי. הבגדים רפויים מעט וכל הזמן אומרים לי שרזיתי. בדקתי את המשקל בארבעה משקלים שונים (כולל זה של האחות במרפאה) כיוון שחשבתי שמדובר בטעות אך המשקל עקבי (עם סטיות של קילו למעלה ולמטה בכל משקל). אני לא מתאמנת כך שהשערת מסת השריר איננה רלוונטית מבחינתי. מבחינה תרופתית נטלתי יוטיירוקס במשך כמה שנים ולאחרונה הפחתנו אותו בהדרגה עד לסיום הטיפול כיוון שנראה כי התרופה היא זו ששיבשה את פעילות הבלוטה (טעות באבחון בעקבות דלקת בבלוטה). כרגע אני מאוזנת. הויטמין D שלי היה נמוך מאוד (37) ולאחר כחודשיים שאני נוטלת 5 טיפות של 400 בבדיקה האחרונה אני עומדת על 66. מעבר לזה דבר לא השתנה. אני מרגישה מצוין (פיזית ונפשית) רק תוהה איך מצב כזה ייתכן... תודה רבה, הגר

שלום הגר, אין לי הסבר לוגי לנושא, ויכול להיות שהמשקל הוקדם לא היה נכון או מדוייק. לרוב שינוי בהרכב גוף יכול להסביר זאת, אבל בעיקר בירידה במשקל לא בעליה. ייתכן והעליה היתה במקומות אחרים שפחות משפיעים על הבגדים או שיש שינוי שבעיקר ניכר בפנים וברקמת השומן והשריר שם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר