סוכר מפירות לעומת סוכר לבן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/09/2017 | 06:15 | מאת: עמית

האם סוכר מפירות שווה ערך לסוכר לבן מבחינת הנזק לדוף? אני מאוד אוהבת פירות ואוכלת כעשר מנות פרי במשך היום - אפרסקים, נקטרינות, שזיפים, ענבים, אבטיח, מלון ותפוחים. האם זו כמות מוגזמת? האם מתוך הפירות שאני אוכלת יש כאלו שהם מכילים יותר סוכר מהשאר והיית ממליצה להפחית מהם?

שלום עמית, הסוכר בפירות מעט שונה במבנה מסוכר לבן, אבל בסופו של דבר מתפרק למולקולות של גלוקוז כמו סוכר לבן. נכון שפרוקטוז מתנהג שונה מסוכרוז, אבל במינונים שאת צורכת זה ללא ספק מוגזם, גם אין אין בעית משקל או סוכרת. אני מניחה שאת אוכלת עוד מזונות. כמובן שיש יתרונות כדון ויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים, אבל את אלו ניתן להשיג גם מירקות ודגנים מלאים בצורה מאוזנת יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר