מדוע אני כל הזמן משמינה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/08/2017 | 09:48 | מאת: דנה

אכלתי היום: שתיתי בקבוק מיץ ירוק של פריניב, שתיתי כוס משקה שקדים אורז של אלפרו, אכלתי בוטנים גרוסים, קוקוס קלוי, 200 גרם חמאת בוטנים, 100 גרם טחינה גולמית, 10 יחידות אגוזי מלך, 10 יחידות קשיו, 10 יחידות פקאן, 10 יחידות שקדים, דייסת קוואקר שיבולת שועל עם צ'יה פשתן מלח וקינמון, מעדן שוקולד, חומוס עם חריף, סירפו מייפל, דבש, וצלחת אורז לבן. במה טעיתי? למה אני משמינה כל הזמן ולא יורדת במשקל? למה? למה?

שלום דנה, אני לא יודעת כמה את שוקלת ומה רמת הפעילות שלך, אבל התפריט שלך עתיר מאוד בקלוריות, מאוד. יש בו הרבה שומן. מציעה שתפני לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. דנה

29/08/2017 | 13:01 | מאת: דנה

מה עתיר בקלוריות ובשומן במה שאכלתי?

שלום דנה, רק מחמאת הבוטנים והטחינה את מקבלת כ- 2000 קק"ל ו- 180 גר' שומן. תוסיפי את כל שאר המזון והגעת לכ- 3500 קק"ל לפחות ליממה. אצל רוב האנשים זה יותר ממה שהם זקוקים לו. בברכה,דנה

29/08/2017 | 13:01 | מאת: דנה

האם שומן של טחינה אגזים חמאת בוטנים לא בריא?

שלום דנה, שומן בריא אינו נטול קלוריות בדומה לשומן פחות בריא. בסופו של יום מדובר על מאזן קלורי- ואת אוכלת יותר מדי מהכל. הדיאטה שלך מאוד לא מאוזנת. פני לדיאטנית לייוץ פרטני בו תוכל לשלב לך את המזונות שאת אוהבת במידה הנכונה לירידה או שמירה על משקל קיים. בהצלחה דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר