בהמשך לתשובה לנושא של יוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/07/2017 | 14:51 | מאת: סימה

ראשית תודה לתשובה בנושא של יוד, רציתי לשאול עוד דבר,בדרך כלל אני מאובחנת תת פעילות של בלוטת התריס, האם אני יכולה להוסיף בתפריט שלי מלח שמועשר ביוד ,וכמה רצוי ממנו להשתמש ביום במקרה שלי? תודה רבה מראש סימה

שלום סימה, תת פעילות של בלוטת התריס אינה בהכרח אומרת מחסור ביוד, לרוב זה לא בגלל מחסור ביוד אז לא בהכרח צריך להוסיף. יתרה מכך, אם את מטופלת ומאוזנת תרופתית זה יכול הלפר את האיזון, א כדאי בכל מקרה להוועץ עם רופא. לגבי מינון אין המלצה כמותית ספציפית אלא לתסף באותה מידה של שימוש במלח שולחן בצורה מאוזנת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר