יוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/07/2017 | 13:40 | מאת: סימה

שלום רב, אבקש לדעת איך אפשר לבדוק אם יש חוסר ביוד? איזו בדיקה עושים? ואם מתגלה חוסר ביוד איזה מזונות אפשר להשלים את החוסר מלבד דגים שאיני אוכלת? תודה לתשובה סימה

שלום סימה, אין בדיקה ספציפית למחסור ביוד אלא השפעות ישירות על בלוטת התריס. מכיוון שידוע שיש מחסור בתזונה שלנו של יוד, ישנה מחשבה על תיסוף לכלל האוכלוסיה, דבר שיכול להוות בעיה לחלק מהאנשים. ישנם מלחי שולחן מתוספים יוד שאמורים לפתור בעיה זו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר