SSRI

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/01/2001 | 17:31 | מאת: יעלי

אלו תרופות (SSRI)יעילות קיימות היום לטיפול בחרדה ומה הם התרופות שלהם הכי פחות תופעות לוואי ? האם ניתן להתמכר לתרופות אלו?

21/01/2001 | 00:51 | מאת: ד"ר אבי פלד

תרופת הבחירה לחרדה שייכת למשפחה של תכשירים המכונה SSRI (serotonin specific reuptake inhibitors) כיוון שפועלים על איזון הסרוטונין במוח (סרוטונין הוא חומר טבעי של המוח המאפשר לתאים של המוח לתקשר בינם לבין עצמם) למשפחת התכשירים נוגדי חרדה ודכאון (דהיינו SSRI ) שייכם ה-פרוזאק המפורסם, הגרסאות הישראליות והחדשות שלו אפקטין ו"פריזמה" תכשירים נוספים הם "סרוקסאט" ציפראמיל" "רמרון" לסרוקסאט גרסה ישראלית חדשה "פאקסין" וכו.... תופעות לוואי תופעות לוואי של התכשירים נוגדי חרדה (דהיינו SSRI ) הם בעיקר 3 "בחילה" "ירידה בחשק מיני" "עייפות תשישות" - איך מתמודדים עם תופעות לוואי ? - עם נוטלים את הטיפול על בטן מלאה - אין בחילות - לקיחה ליפני השינה חשובה במקרה של טשטוש ועייפות מהתרופה התכשירים לא ממכרים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית