פחד מאיבוד שליטה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2001 | 19:19 | מאת: אדית

מדוע אנשים חרדים חוששים מאיבוד שליטה , השתגעות? כאדם חרד אני זוכרת שבכל התקף חרדה נבהלתי יותר מהמחשבות על השתגעות , איבוד שליטה חוסר שקט נפשי , מאשר התחושות הפיזיות

06/01/2001 | 21:39 | מאת: טלי וינברגר

אדית שלום רב, אני חושבת שבתוך השאלה שלך, כבר ענית לעצמך. ככל שאדם חרד יותר, וחווה את "התממשות השיגעון" במידה מסויימת, זה מפחיד יותר. באופן כללי, כולנו מפחדים לאבד שליטה מכיון שאז זה ייצור אצלנו תחושות של חוסר אונים, פחד וחרדה מהבלתי צפוי וידוע ועוד תחושות ורגשות לא נעימים. כולנו מחפשים לעשות "סדר בעולם" אפילו בעולם הקטן שסביבנו (לאו דווקא להתמקד בבעיות הרות גורל עולמיות...), כדי להרגיש שאנחנו שולטים בנעשה, ולא צפויות לנו "הפתעות" לא נעימות. שבוע טוב, בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית