תופעות לואי מתרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/03/2002 | 02:06 | מאת: הראל

לפני שנים רבות פניתי למרפאה בחיפה עקב לחצים נפשיים, התנהגות כפייתית של התמכרות למין-גם בשעות העבודה- וגם של התמכרות לשתיה. טופלתי בפרפנן, אלטרול, וכשחשתי חולשה הוסיפו לי ניתן נגד חולשה ועייפות. התרופות ממש לא עזרו לחרדות ולהתנהגות וגרמו לי רק יותר חרדות ורצון לישון. לאחר מספר חודשים חליתי מאד, שפעת וחולשה וכאבי ראש בלתי רגילים. זה נמשך מספר חדשים,בעוצמה . מאז במשך כ-15 שנה אני עדיין מרגיש חולשה מתמדת,כאבי פרקים כרוניים וצריבה, ללא כל ממצאים אורטופדיים, נאורולוגים ,ראומוטולוגים וכל בדיקות הדם תקינות. אלטרולט, גילקס, וגם התרופות החדשות סרוקסט, פרוזק, פבוקסיל, ציפראמיל לא עוזרים. אדרבה, הם לעתים מרדימים, או עושים חוסר שקט, והכי גרוע הם משבשים את חיי המין. הם מפריעים לאורגזמה ומקטינים את כמות הזרע ואת ההנאה. לא איכפת לי לקבל תרופה שתפחית את הדחף המיני אבל שלא תפריע לגמירה כי זה ממש משגע. לאחר שנים שהפסקתי טיפול שלא עזר על פי המלצת הפסיכיאטר כיום זה ממש רע. כיום אני בחרדה מתמדת, אני נמנע מלהיות בקהל, בעבודתי אני צריך לעתים לדבר בפורומים שונים, ובגלל בעיה זו צמצמו את עבודתי כך שכיום אני ממש משתכר שכר מינימלי. אני פונה למרכז בחיפה לקבל עזרה אבל הרופא שם רק מחליף לי תרופה והינו קצר רוח. כיום אינני שותה אלכוהול כלל כשנה. אבל מצבי פשוט קשה. אני תשוש ועייף תמיד, אני שוכח דברים וכושר הריכוז חלש. לא ירחק היום וגם יפטרו אותי.

26/03/2002 | 04:47 | מאת: "אור

ככה זה שמשחקים באש

28/03/2002 | 03:20 | מאת: הגמד הקטן

אור יקר אל תיאש את הבחור. הוא קרבן השיטה . לדעתי הוא לא שיחק באש אלא שפכו עליו בנזין והציתו אותו. השארתי לו צרור עצות. אני תקווה שמצבו ישתפר. שיהיה לך חג שמח ! הגמד הקטן

26/03/2002 | 05:27 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הראל, אין תרופות שרק מפחיתות את התשוקה המינית בלי לעכב את השפיכה. יש תרופות שפחות פוגעות בתשוקה המינית, אך הן פוגעות בשפיכה. הואיל וכיום אתה מתאר מצב של חרדה, ולא של דיכאון, יש מגוון רחב של תרופות נגד חרדה שאינן פוגעות בתפקוד המיני כלל, מקבוצת הבנזודיאזפינים, אך הן גורמות תלות ומפתחים אליהן סבילות תוך זמן קצר. כמעט כל התרופות שציינת, למעט הפרפנן, הן תרופות אנטי-דיכאוניות ואני משער שהאבחנה הצדיקה את השימוש בהן אם הן ניתנו לך בצורה כה עקבית. התרופה האנטי-דיכאונית הנחשבת כיום הכי פחות פוגעת בתפקוד המיני היא סרזוניל והיא גם מפחיתה חרדה. המגוון יותר רחב אם תפנה לפסיכיאטר פרטי שאינו מוגבל לתרופות הנמצאות בסל הבריאות. בכל מקרה, אתה צריך להחליט אם המין יותר חשוב לך מתפקוד סביר בתחומים אחרים (עבודה כרגע) או שאתה מוכן לוותר על חלק מהסיפוק המיני תמורת תפקוד כללי משביע רצון יותר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

28/03/2002 | 03:17 | מאת: הגמד הקטן

1. מצטרף לדעתו של גידי בעניין הנחיצות לקבוע סדרי עדיפות. . על פניו נראה שהינך סובל מפיברומיאלגיה\ תסמונת תשישות כרונית. בקש מרופא המטפל שיפנה אותך למומחה בפיברומיאלגיה באזור מגוריך . 3 . הססמפטומים שאתה מתאר הינם שיותר שכיחים ממשאתה מסוגל לדמיין. זכור אתה לא לבד, אנשים שסובלים מאותם סמפטומים מוכנים לתמוך בך. 4 .הרופאים\ פסיכולוגים \ פסיכיאטרים מתקשים לאבחן את הבעיה באופן מוצלח וממוקד. 5 . בקש מרופא המטפל \ רופא אלטרנטיבי שישקול מתן תוספת של מגנזיום וויטמינים. 6. רכוש בחנות טבע "משקה נוני" ( 120 שקל בקבוק, מספיק לחודש וחצי לערך) חומר טבעי מאושר על ידי משרד הבריאות. 7. שפר את הדחף המיני ותופעות הדיכאון באמצעות דיקור סיני ( ניתן באמצעות ביטוח משלים) 8. אל תתלבט יותר מידי פשוט עשה את אשר הצעתי. בהצלחה !!! אני מקווה לשמוע בעוד כחודשיים שמצבך השתפר. ( זכור אין ריפוי, שיפור משמעותי בוודאי שכן ) 9. אל תפקפק בעצות שלי. תחשוב חיובי. מחזיק לך אצבעות. בהצלחה ושיהיה לך חג שמח !!! הגמד הקטן

01/04/2002 | 13:37 | מאת: הראל

ראשית,תודה על תשובתך וגם ל"גמד הקטן" על האמפתיה והרצון לעזור . לא כל כך ברור לי מה עושה "אור" בפורום הזה שכן דווקא בפורום זה חשובים לאין ערוך האמפתיה והרצון לעזור מצד כל הקבוצה. לעצם הענין, יש לי מספר שאלות: 1. האם יכול להיות שהשילוב של פרפנן, תרופת הרגעה חזקה , אלטרול שגם היא תרופה להרגעה ולדיכאון, יחד עם "ניתן"- תרופה ממריצה , ו"טרמרין-נגד רעד, כל זאת כשאני שותה אלכוהול גרם לי לתופעה של כאבים כרוניים במשך שנים רבות בגב וברגליים עם תחושות שריפה וצריבה.ועייפות מתמדת? נראה לי שהנזק שנגרם הינו בלתי הפיך. שיהיה ברור שאין לי תלונות כנגד הרופא. כלל וכלל. אדרבה, הפסיכיאטר היה סימפטי וסבלן שרק ניסה לעזור לי. יותר מעשר שנים לקחתי רק משככי כאב רגילים. לפני חצי שנה ניסיתי סרוקסט במשך שלשה חדשים,אח"כ כחדשיים פבוקסיל שלא שיפרו כלום ורק גרמו לחוסר שקט ולהפרעה בפעילות המינית. ממש אין לי בעיה להסתפק ביחסי מין מועטים. הבעיה של התרופות שהן אינן מפחיתות את החשק אלא את היכולת,במיוחד את היכולת לגמור. 2. ראיתי באינטרנט כי קיימת תרופה ממשפחה שונה-snri - בשם אפקסור. וכן תרופה להרגעה ודיכאון בשם בוספירון גם היא ממשפחה שונה. האם משתמשים בהן לדיכאון וחרדה חברתית? האם יש מספיק ניסיון כדי לדעת אם גם להן אותה השפעה על הפעילות המינית ואם הן מרדימות? הבעיה הגדולה שלי היא דיכאון , הערכה עצמית נמוכה, וחרדה לדבר בקהל-עד עילפון. הדיכאון משתלט . אני מרגיש ללא מוצא הן מבחינה חברתית והן מבחינת קיום כלכלי. בתודה על העזרה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית