הפרעות פוטנציאליות לאחר מקרה אונס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/01/2002 | 22:37 | מאת: ELR

שלום אני יוצא עם בחורה שעברה בילדותה מקרה אונס מתמשך, מגיל 3 בערך עד 12. כיום היא בת 24. רק בגיל 16 היא סיפרה זאת להורים שלה ואנס קיבל חצי שנה עבודות שירות (בושה למדינה) סימפטומים נראים כיום: ריחות המזכירים לה את מקום התעללות, כגון שום. פלשבקים מזמן מגע מיני מסויים, סרטים או שפשוט מזכירים אירועים כאלו בחדשות. ביישנות, לוקח זמן רב להפתח לסביבה חדשה. משתדלת להיות מנומסת יתר על המידה. אין לה סיוטים בלילה והיא ישנה טוב לאחר חודש של היכרות בנינו היא סיפרה לי על האירוע הזה, באותו הזמן רציתי פשוט לברוח אבל נתתי הזדמנות. כיום לאחר 5 חודשים, ראיתי שאני מסוגל להתמודד עם תופעות שציינתי, כיום אני עומד שוב בפני החלטה לאחר שיודע להורים שלי על עברה וקיים לחץ מצדם לעזוב אותה גדול. יש לציין שחברתי לא קיבלה טיפול מוסמך היות ומשפחתה קצת סגורה - אני לא הבנתי בדיוק למה לא קיבלה. שאלתי היא מה יכול לקרות לבחורות שעברו מקרה כזה במהלך החיים האם הן יכולות להקים משפחה ולגדל ילדים האם ישנן בחורות שכן התגברו וחיים את החיים ללא הפרעות. ומה עלי לעשות על מנת למנוע מצבים היכולים להפעיל טריגר והאם כדאי לי להמשיך עם הקשר בתודה מראש.

09/01/2002 | 22:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום התעללות מינית כפי שאתה מתאר בגיל צעיר ובאופן ממושך בוודאי משפיעים ואתה מתאר מספר תופעות שאינן מפריעות לך ביום יום. ישנם אנשים בעלי כוחות נפשיים שלמרות טראומות קשות שעברו הם מתפקדים בצורה תקינה. אתן לך דוגמא קיצונית ממקום אחר: אנו חיים בתקופה לא כל כך רחוקה מהשואה וניצולים רבים שעברו דברים מזעזעים מאוד חיים בקהילה בתפקוד מלא. לפיכך לא הייתי מזדרז להסיק מסקנות רק מעצם העובדה שחברתך עברה טראומה קשה בילדותה. כמובן שיש אחרים שתפקודם נפגע כתוצאה מהטראומה. בהחלט יש מקום לעודד אותה לפנות לטיפול נפשי כדי להתמודד בצורה טובה יתר עם החיים והקשר הזוגי. יש משהו עצוב וטראגי בכך שבחורה שעברה אונס בילדותה עלולה להפוך שוב לקורבן בעת בגרותה ולהיעזב רק בשל העובדה שבהיסטוריה האישית שלה חוותה טראומה. אם אתה אוהב אותה ולא רואה כיום קשיים בקשר אינני רואה כל סיבה להיפרד ממנה. בברכה ד"ר אורן קפלן

09/01/2002 | 22:52 | מאת: adi

היי, להתגבר על זה לגמרי, אי אפשר. אני מניחה יש בחורות שעברו את זה, קיבלו טיפול ולמדו לחיות עם זה, והן כן מגדלות ילדים. עדי

10/01/2002 | 01:56 | מאת: תמי

אתה אוהב אותה בכלל ???!!! מה זתומרת יודע להורים שלך ??? מה הם קראו את זה בעיתון ?או שאתה בעצמיך ללא רשות הלכת ובגדת באמון שניתן לך . הייתי מציעה לחברה שלך לחשוב טוב טוב עם מי היא יוצאת .כי בודאי היא תוכל למצוא בחור טוב ממך שבמקום לשאול שאלות אינפנטיליות יקשיב לה ,יתמוך בה ,ויהיה איתה ללא תנאי. תודה

10/01/2002 | 08:38 | מאת: שלומי

הופ הופ הופ , תמי, את לא חושבת שאת קצת מחמירה עם הברנש ? אני מסכים אתך שאם הוא אוהב אותה אז אין חשבונות כאלו בכלל. אבל מצד שני אפשר להבין שיש לו בלב פרפורים ולבטים. הרי גם בלי בעיות מיוחדות בני זוג שחיים יחד וחושבים על חתונה , יש להם ספקות והתלבטויות. אני נורא מקוה שהם יתגברו על כל בעיותיהם ויהיו מאושרים. אכן מגיע לה צ'אנס שני לאחר הסבל שעברה. ביי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית