Cmml מחלת דם נדירה לבת 60

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

22/04/2018 | 22:13 | מאת: מודאג

שלום רב אימי בת 60 אובחנה במחלת דם נדירה Cmml לאחר שסבלה ממספר זיהומים בעור וזיהום פנימי במעי הדק שהצריך ניתוחים . גילנו שהטחול שלה מוגדל (כ-20 סמ) ולכן שלחו אותה לבדיקת מח עצם שאיבחנה cmml. בנוסף לצרות האלה לאחר בדיקות דם מקיפות התגלה שיש גם הפטיטיס סי אבל נאמר לנו שאין לזה קשר למצבה והכבד מתפקד באופן תקין ולכן יש להיות במעכב בינתיים . כרגע אין בעדינו מספיק מידע על המחלה Cmml תוכל לספר לי עליה בקצרה ולקשר את זה למצבה של אימי? אנו מפחדים מזיהומים נוספים וכרגע המחלה לא מטופלת

CMML היא סוג של לויקמיה כרונית ובמחלה זאת תאי הדם במח העצם (ובעיקר תאים לבנים הנקראים מונוציטים) מתרבים. ישנן 2 דרגות למחלה הקשורות בעיקר לספירות הדם ולתאים המעורבים. ניתן לאפיין אותה היום בצורה קצת יותר מדוייקת באמצעות מוטציות מסויימות. מבחינת התבטאות קלינית, הסימנים קשורים גם לדיכוי מערכת החיסון וגם לשינויים בספירת הדם (אנמיה למשל). הטיפול הוא בהתאם לחומרת המחלה. לעיתים אנחנו מתחילים טיפול בזריקות אשר עוצרות זמנית את המחלה, ולעיתים, בהתאם לגיל החולה ולמחלות הרקע, ממליצים לבצע השתלת מח עצם. מקווה ששפך קצת אור על מצבה של אימך. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם