שילייה נמוכה

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

05/01/2016 | 23:20 | מאת: אוריאן

שלום אלינור, לפני כיומיים בסקירת מערכות מוקדמת (אני בשבוע ה16) נתבשרתי כי יש לי שילייה נמוכה וכי עליי להפחית פעילות גופנית למינימום מחשש לדימום והפלה. העניין הוא שאני מתאמנת בחד"כ 7 ימים בשבוע, ארובי ואימוני כח (מכורה כבדה). בתחילת ההריון הפחתתי עומסים כמומלץ אך הרופא לא ידע לומר לי מה המשמעות של להוריד למינימום מבחינת אימונים. האם נכון יהיה להפסיק בכלל? האימונים עבורי הם אוויר לנשימה ואיוורור לנשמה. האם נתקלת במקרים דומים ויש לך המלצות? תודה רבה.

ראשית נאמר לך להפחית ולא להפסיק. אני אישית הייתי ממליצה להפחית ואף לוותר על הפעילות האירובית נכון לרגע זה, זו פעילות שמעלה דופק ( לנו יש יכולת לווסת חום גוף - לעובר לא ) כמובן שאלה היא מהי הפעילות האירובית אותה את מבצעת ? האם מדובר בהליכות או ריצות? ספינינג או שחייה? באשר לפעילות כוח, זו מהות העבודה בהריון - חשוב מאוד לחזק את הגוף, לשמור עליו חזק ולהכינו לקראת הלידה, אם זאת הייתי מפחיתה קצת במשקלים ועובדת יותר סבולת כוח, הייתי מפחיתה קצת באימונים ויורדת ל3-4 אימונים בשבוע. אוריאן, איני יודעת מהם האימונים אותם את מצבעת, אין לי את התוכנית שלך ולכן ההמלצה הינה כללית ביותר. כמו כן אין לי את אבחנת הרופא והממצאים! ממליצה על המשך מעקב רפואי והפחתת אימוני כוח + אימוני אירובי לעצימות בינונית/ קלה עד לאבחון רפואי נוסף. מוזמנת לדבר איתי בכל עת, בהצלחה :) אלינור

06/01/2016 | 22:16 | מאת: אוריאן

תודה על תגובתך המהירה. מקריאה באינטרנט אודות שילייה נמוכה עלה כי במקרים אלו מומלץ להימנע מהרמת משאות העולים על שני קילו. מגילוי ההריון הפסקתי לרוץ ועברתי לאלפטי על דופק שלא עובר 75%. האימונים שלי כוללים ארובי וכח לסרוגין כאשר משך אימון ארובי הוא כשעה וחצי ואימון כח כחמישים דקות(rm 15-20) ולאחריו שעה ארובי (כך במהלך שבעה ימים). מבחינתי המאמץ שעשיתי עד היום במהלך ההריון הוא קל מאוד ולכן כשהרופא ביקש להפחית עוד יותר הקפאתי את המנוי. ומאז מטפסת על קירות..

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה