תרגילי מתיחות

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

23/12/2014 | 09:59 | מאת: liel

שלום, בתחילת הריון - שבוע 11. אשמח לדעת האם מותר לעשות תרגילי מתיחות לכל השרירים, וכמו כן האם מותר לעשות תרגילים לחיזוק שרירי הבטן? אם כן איזה אפשר לעשות? תודה.

שלום לך, מתיחות מומלץ ורצוי לעשות אך למיטב ולא למירב. לגבי חיזוק שרירי הבטן, זהו אחד השרירים הגדלים ומתארכים בהריון ולכן גם נחלשים במקצת. במידה ואין היפרדות של השריר את יכולה להמשיך לעבוד בטרימסטר ראשון בלי בעיה וגם בשני עד גדילתה ויציאתה של הבטן החוצה (משתנה בין האחת לשנייה), וכשהבטן יוצאה החוצה פשוט מאוד לעבוד עם הגבהה מאחורי הגב ולא במצב שכיבה ( על ידי בוסו / אובר בול). דבר נוסף שחשוב לי לומר, שריר הבטן הינו שריר יציבה הוא עובד כמעט כל הזמן, במידה ואת עובדת פונקציונאלית: TRX, משקל גוף הבטן כבר נמצאת בעבודה בכל מהלך האימון. שמרי על כושר בהריון ולא פחות חשוב תזונה בריאה ונכונה לך ולעוברך :) המשך הריון קל ונעים אלינור

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה