בדיקת EUS -שאלת לגבי אבחון

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

12/11/2018 | 19:26 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, העליתי את שאלותיי למעלה, כי לא ידעתי אם תראי את שאלותיי שנותרו ללא מענה בתגובה למייל הקודם ששלחת לי. אז אני מתנצלת מראש, אך הענין מטריד אותי מאד ושאלותיי הן: בהמשך לתשובתך אלי לגבי פוליפ סיסלי בגודל 1.5 ס"מ ושבגינו ביצעתי בדיקת EUS בבי"ח בלינסון במאי 2017, גם עקב כאב ברום הבטן וכן עקב כך שהפוליפ גדל במהלך מעקב ... השאלה היא האם בדיקת EUS יכולה לזהות אם חס וחלילה זה גיסט? האם בגודל 1.5 ס"מ ניתן להבחין אם זה גיסט? בתשובה נרשם לי בזמנו שזה רקמת לבלב. שאלותי הנוספות הינן: האם יתכן רקמת לבלב זה שווה ערך לפוליפ? האם רקמת לבלב יכולה לגדול? האם יכול להסביר כאב ברום הבטן? תחושת לחץ חזק? אודה מאד לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

15/12/2018 | 18:01 | מאת: ד"ר אלונה זר

שירה שלום, פורום זה משמש חולים ומשפחות מטופלים שאוחנו עם גידול ממאיר הקרוי gist. לשאלות בנושאי דלקת, כיבים או ממצאים אחרים במערכת העיכול שעדין לא אובחנו כדאי לפנות לקבוצות או פורומים העוסקים בתסמינים ובדיקות של מערכת העיכול

מנהל פורום גיסט – GIST