גיסט ? לבלב? שאלות נוספות בבקשה

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

26/05/2017 | 08:10 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, הקפצתי את השאלה למעלה כי לא ידעתי אם ניתן לאות אותה בשרשור הקודם,ולכן עמך הסליחה מראש. בהמשך למייל הקודם שלי, רציתי לשאול: אציין שוב שהנני בת 58 , ורציתי לשוב לציין כי יש לי מספר חודשים כאב ברום הבטן העליונה ממש די קרוב לרווח של החזה וגם מעט למטה לשקע , הכאב הינו עמום לא כאב מכווץ ,כאב כאילו יש לי לחץ בפנים שבא והולך לסירוגין, מרגישה אותו מספר דקות לא בא בגלים יכול להיות מספר ימים שלא ארגיש אותו אך בזמן האחרון הכאב נמצא כל הזמן עמוק בפנים כאב של תחושת לחץ, לפעמים אני מרגישה אותו גם כשאני מחזיקה את המקום כאילו הוא בעצמות של המקום. ורציתי לשאול האם ייתכן כי פוליפ סיסלי שנמצא אצלי באנטרום מספר שנים ואומנם גדל עכשיו לפי דעתו של רופא הגסטרו ולכן גם נשלחתי לבדיקת האולטרסאונד EUS כאמור, האם פוליפ שלא כאב לי אף פעם לפני כן יכול לגרום לכאב עתה עליו אני מתלוננת מספר חודשים?? שאלה נוספת היא האם ייתכן כי הכאב נובע מאזור הלבלב? עשיתי בדיקת דם לעמילאז שיצא לי 106 כשהערך בטווח הנורמה הינו עד 100. בדיקת שתן היתה תקינה. הרופא נתן לי לבצע גם לבצע C.T. לבלב במידה ולא יעבור לי הכאב עם אומפרדקס. אציין כי לא לוקחת אומפרדקס באופן מסודר, אך גם כשאני לוקחת לא עוזר לכאב כשהוא מחליט להופיע. האם האולטרסאונד EUS שאני אמורה לבצע יכול לראות אם יש בעיה בלבלב? או האם צריך גם C,T, וגם EUS? מה דעתך?? אודה מאד לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

29/05/2017 | 17:36 | מאת: "ד"ר עופר פורים

שלום רב פוליפ בקיבה אם אכן קיים ראוי לבדיקה חוזרת בדיקת EUS יכולה לבדוק מספר דברים הכל לפי החלטת הבודק ,ישנה אפשרות גם לבדור את אזור הלבלב כמו גם את איזור הקיבה שיטה אחרת לראות את איזור הלבלב הינה ע"י CT כך שכל הבדיקות שיעשו יכסו באספקטים שונים את האזורים הנבדקים במטרה להדגים האם ישנו ממצא באיזורים אלו בהצלחה

29/05/2017 | 17:44 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בינתיים ביצעתי בדיקת EUS הן בשל כאבים ברום הבטן למעלה מחצי שנה שבאים והולכים לסירוגין אבל כמעט מידי יום מעין לחץ ברום הבטן, ללא תופעות נילוות אחרות. כמו"כ במעקב גסטרוסקופיה עקב פוליפ סיסלי באנטרום שגדל מ-8מ"מ מלפני שלוש שנים ומשנה שעברה כעט 1.5 ס"מ נשלחתי אם כך הן בגלל התלונות של הכאב והן בגין הפוליפ ל-EUS. דו"ח EUS הינו כדלקמן: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלבב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתלוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. שאלתי היא האם התוצאה הזו יכולה להסביר את הכאבים שיש לי ברום הבטן? האם לדעתך עלי להמשיך בריר לכאב ברום הבטן ע"י C.T. מכוון ללבלב? מה זה בעצם הממצא הזה? האם זה פוליפ שיושב לי על הלבלב? האם זה שהתחלתי לעקוב אחר הפוליפ הזה מספר שנים כשהוא היה רק 4-5 מ"מ וכעט הוא 1.5 ס"מ מה זה אומר? והאם יכול להמשיך לגדול? מה עושים עם זה? אודה לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

30/05/2017 | 09:22 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, מצטערת שאני שולחת לך כל כך הרבה מיילים אבל חשוב לי להבין בבקשה מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה הכוונה ברקמת לבלב?? ראה תשובת בדיקת EUS ששלחתי בשרשור הקודם. אם זה שפיר למה זה עדיין גדל? האם צריך להמשיך לעקוב? האם זה מסביר את כאביי ברום הבטן?? ואם לא מסביר, מה כדאי עוד לברר?? האם צריך גם בדיקת EUS שכעט כבר עשיתי אותה וגם סיטי פרוטוקול לבלב? הבנתי ששתי הבדיקות בודקים קיבה ולבלב אבל האם יש צורך גם וגם? האם זה מספק מבחינת בדיקה לבצע רק EUS? תודה שוב מראש על סבלנותך ותשובותיך בברכה וחג שמח

מנהל פורום גיסט – GIST