בצקות ברגליים ואי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

07/07/2019 | 13:47 | מאת: אבנר

שלום פרופ' ערבות הייתי חקלאי פעיל עד לפני כמה שנים,בן 78,BMI 40,לחץ דם מאוזן וכנ"ל עם וקטור וספירונולול, כולסטרול תקין עם ליטורבה ודיאטה חלקית,דופק נמוך-46-56,עושה מעט פעילות גופנית,יושב הרבה.לפני כ-4 שנים החלה הצטברות נוזלים בשוקיים שנעלמנ לאחר שינה.לאחרונה המצב בלתי נעשה לא נסבל-הנפיחות לא יורדת. השאלה-האם מדובר באי ספיקת לב? האם בשלב הזה מספיק לעבור למשתן חזק יותר כמו פוסיד? נכון יהיה לבקש הפניה לקרדיולוג? תודה על תשובותיך פרופ ערבות

שלום רב אבנר , אכן נשמע שיכול להיות והחחמרה נובעת מהחמרה באי ספיקת הלב, אך יש לבדוק אפשרויות נוספות . לתת לך פיתרון תרופתי בדרך זו מבלי לבדוק אותך זו לא הדרך הנכונה . אני מבקש ממך לפנות לרופא קרדיולוג עלמנת לקבל את הטיפול הנכון כעת לאור ההחמרה במצבך. דבר נוסף חשוב חולה אי ספיקת לב צריך מעקב קבוע אצל רופא קרדיולוג ולא מעקב רק בעת החמרה וזאת עלמנת למטב את הטיפול הרופתי שלך ככל הניתן. אז אנא פנה לקרדיולוג בהקדם תודה רבה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב