ואלסארטן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קמטים בפנים: מילוי קמטים או ניתוח להעלמתם? מה עדיף?

מספר הטיפולים והניתוחים המיועדים להצערת מראה הפנים הוא רב ומגוון. אבל כיצד יודעים מה מתאים למי ומתי? ד"ר ערן חדד, מומחה לכירורגיה פלסטית, עושה קצת סדר בבלגן כרופא מומחה לכירורגיה פלסטית אני נתקל מדי יום בהנחות שגויות ובבלבול רב הקשור לכל תחום הרפואה האסתטית. מטופלים מגיעים עם בקשות שלא תואמות את מצבם, ולא באמת יודעים מה הטיפול שיכול לעזור להם לשפר את המראה. לפניכם סדרת שאלות ותשובות שעושות קצת סדר בנושא.עור הפנים שלי מקומט לגמרי. כדאי לעבור ניתוח?כנראה שלא. ניתוח מתיחת פנים או צוואר מיועד לאלה אשר סובלים מצניחה של רקמות הפנים והצוואר. צניחה זו נובעת מתהליך הזדקנות העור שכולל איבוד שומן תת עורי, איבוד קולגן וכתוצאה מכך העור מאבד מנפחו ונוצרים קמטים, קפלים, ומראה עור רפוי ומבוגר. הניתוח לא יעיל לטיפול בבעיות שטחיות על פני העור כדוגמת קמטוטים, כתמי פיגמנטציה ונגעי שמש. בשלב המיידי לאחר הניתוח, בשל אפקט המתיחה, הקמטוטים ייטשטשו, אולם...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לואלסארטן

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות נוטלים תרופות - וחוששים שהן כוללות חמץ? ועדה מיוחדת הכינה רשימת תרופות כשרות לפסח. שימו...
לחץ דם גבוה - תמונת המחשה
לחץ דם גבוה תסמונת השחלות הפוליציסטיות אינה רק מקור לבעיות פריון אלא גם לבעיות מטבוליות, עם השלכות...
ללמוד עוד על ואלסארטן
סיגריות ללא ניקוטין-תמונה
מאת: נילחמים בעשן
08/03/2002
סוכרת: מתי וולסרטן עדיף על אמלודיפין?-תמונה

הידעתם? התרופה וולסרטן עדיפה על פני אמלודיפין בהפחתת נוקשות...

מאת: מערכת zap...
21/10/2007
יתר לחץ דם: לא מכת גורל-תמונה

לפי מחקרים הטיפול היעיל ביותר ליתר לחץ דם הוא באמצעות שתי...

מאת: ד"ר שוקי...
18/04/2013
שאלות נפוצות מפורום תזונת בעלי חיים-תמונה

ידידינו ההולכים על ארבע (או שתיים), מה הם אוכלים? כמה הם...

מאת:
21/06/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לואלסארטן?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ואלסארטן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, היום התפרס כי אין להשתמש בתרופה ללחץ דם וקטור בשל חשש לנוכחות חומר מסרטן ויש לגשת לרופא למרשם חלופי. השאלה שלי היא האם שימוש בתרופה זו מהיצרן המקורי דיובאן שאינה תרופה גנרית אלא מקורית גם היא אסורה?

שלום, האזהרה רלוונטית ליצרן -חברת אוניפארם ולא לכל תכשיר מחברה אחרת.

שלום רב :) אני בן 33 בריא בדרך כלל ומעט שמנמן. עושה ספורט אירובי לפחות פעמיים בשבוע בעצימות גבוהה כשעה בכל פעם. לאחרונה בזמן מנוחה מידי פעם התקף חולשה פתאומי. בבדיקה רפואית לחץ דם מעט גבוה כ 150/90 התחלתי טיפול ב וקטור 80 מ'ג והופנתי לאקו לב (לא במאמץ) שתוצאותיו מוצגים בתמונה שמצורפת. בשיחה עם הרופא משפחה השבוע הוא אומר שישנה בעיה קטנה במחיצות בלב ועוד כמה דברים קטנים שכרגע מבחינתו לא דורשים טיפול ואין צורך בהפניה לקרדיולוג רק חזרה על האקו לב בעוד כשנתיים והפנה אותי להולטר לחץ דם. השאלות שלי הם: 1.האם לפי תוצאות האקו לב הבעיות שהרופא משפחה אמר הן באמת שוליות? יכולות לגרום לבעיה במפתיע? לא הבנתי מהרופא בדיוק מה הדברים הקטנים שהוא מתכוון שלא בסדר והאם באמת אין סיבה להפניה לקרדיולוג 2. אני מתכוון בקרוב לחזור לספורט אירובי אינטנסיבי יותר ובעצימות מאוד גבוהה. האם יש סיכון בזה לאור התוצאות? 3. האם יש בדיקה נוספת שאתה ממליץ לעשות? משהו אחר שאתה ממליץ? תודה מכל הלב :)

לא מצאתי שום צירף של שום תוצאה. ל״ד לא תקין יש לאזנו. ניתן לבצע בדיקת הולטר ל״ד להערכת מצב. בברכה, דר׳ דדשב

שלום שוב :) העלתי את קובץ התוצאה תודה :)

שלום רב, לפי תשובת בדיקה שצרפת: 1. עיבוי קל של שריר הלב - היפרטרופיה 2. הרחבה קלה של שתי עליות הלב פנה נא לבדיקת רופא קרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

05/04/2019 | 19:54 | מאת: כדור אקספורג מעלה קריטנין ?
מתוך פורום נפרולוגיה

שלום, האם נטילת 2 אקספורג 160 ביום מעלה קריטנין, עד עכשו לקחתי רק 1. והם כדור שינה וכדור הרגעה טרנקסל מעלים קריטנין.? היה תקופה ארוכה 1.27 ועלה ל 1.55 כשעלה המינון ל 2 אקספורג ביום.

בהמשך לשאלה, שונה לי הכדור לנורווסק 5 מג פעמיים ביום ביחד עם קרדילוק 2.5 מ"ג פעמיים ביום, האם השינוי יכול לעזור להוריד את הקריטנין,כל שאר הבדיקות בסדר גמור .

הכפילו לך את מינון האקספורג וכך גם הוכפל מינון הואלסארטן . העלאת מינון ואלסארטן עלולה בהחלט לגרום לעליית קראטינין. עליה של עד 30% מערכי הבסיס נחשבת כמותרת ואף יכולה להצביע על אפקט מטיב על הכליה. לאורך זמן התרופה מגינה על הכליות ומאיטה את קצב ההדרדרות של מחלת הכליה. הפסקת התרופה צפויה לשפר את ערכי הקראטינין באופן מהיר, אך לאורך זמן זו אולי לא בחירה נכונה. טרנסקל לא גורם באופן יחודי להפרעה בתיפקוד הכלייתי.

01/04/2019 | 13:37 | מאת: כדור לחץ דם מקבוצת משתנים
מתוך פורום רפואה פנימית

אני מקבלת כדור ללחץ דם אנלדקס +כדור מקבוצת המשתנים -זאודזיד האם הכדור הנל גורם לסרטן עור ?? מה דעתך

שלום רב, אני לא מכיר דיווחים כאלו

אכן נמצא קשר כזה-בין הידרוכלורותיאזיד ככדור בודד או בשילוב עם תרופות נוספות (קרי : וקטור פלוס, אוקסר ודומיהם) לבין עליה בשיעורי מלנומה. למרבה הבנתי עוד לא גובשו אזהרות סופיות ולכן ההמלצה עומדת על הפחתת החשיפה לשמש ועל שימוש בשילוב תרופות אחר במידת האפשר (אליי הגיעו כבר שלושה מטופלים שהוחלף להם וקטור פלוס באקספורג') מקורות : https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2682616 https://doctorsonly.co.il/2018/07/145487/ https://healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2019/68976a-eng.php

תודה על העדכון, בריאות שלמה