תחושת הירדמות בזרוע ושוק ימין

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

17/04/2017 | 11:29 | מאת: נוגה

שלום רב, אני בת 47. בחודשיים האחרונים קורים לי דברים , שבחיים לא היו לי קודם. לפני 7 שבועות, בחצי חיצוני של עין שמאל- היה לי טשטוש, התמונה זזה, השתברה לפיסקלים. זה נמשך 20 דקות. רופא עיניים ונוירולוג אמרו שזו מיגרנה של העין. שבוע וחצי אח"כ, פתאום, ראית כתם מול אותה עין שמאל. רופאת עיניים איבחנה זאת כ CSR (central serous retinopathy). כלי דם דלף מתחת לרשתית, וראתה נוזלים. אמרה לחכות כ3 חודשים, עד שהנוזלים ייספגו. במקביל מאז התחיל הדבר שמדאיג אותי, ושבגללו אני שואלת עכשיו. בזרוע ימין, וברגל ימין עד מתחת לברך- מרגישה כאילו נרדמות. זה באופן עיקבי אך ורק בימין, ולא בשמאל. בהתחלה זה היה בא והולך, ובאמצע הפסקות של ימים או שעות. אבל עכשיו זה כל הזמן. גם בהתחלה הרגשתי גם מדי פעם תחושת קור שם או חום. זאת לא תחושה של מחטים או נמלים. נבדקתי ע"י 3 נוירולוגים, וכולם אמרו שהבדיקה עצמה תקינה. הם אמרו שאם אני חוששת מהסימפטומים האילו, שאעבור MRI, כדי לשלול דברים. אבל אני מעדיפה, בינתיים, לחכות עוד קצת עם ה MRI. עברתי בדיקות דם מקיפות, ולא נמצא משהו חריג. מדדי דלקת (CRP, ESR) נמוכים. וכך גם בדיקות אימונולוגיות. רק משלים C3 קצת נמוך. וקצת B12 וויטמין D נמוכים. אבל כבר 5 שבועות לוקחת תוספים שלהם, והיה שיפור ממש קטנטן. אודה מאד, אם תוכל להגיד לי 1. מה הסיבות השונות (DD) שיכולות לגרום לכך שיד ורגל עד הברך, באותו צד ירגישו קצת רדומות. אבל הטורסו באותו צד, לא מרגיש רדום (כלומר זה לא כל פלג גוף ימין). וגם אין מעורבות של הפנים. 2. אם יש מצב עניינים בגוף, שגרם גם את הבעיה בעין שמאל, וגם את תחושת הרדימות ביד ורגל ימין. אני משוועת לקצה חוט, מונחים מקצועיים, שאוכל להמשיך לקרוא על זה בפאבמד וכד'. תודה מראש

שלום נוגה קיים קושי בבנייה של אבחנה מבדלת ללא בדיקה נוירולוגית מכוונת, לגביי בניית DD מסודר כמו שציינת יש מקום לבצע לאחר סיום הבדיקות כולל בדיקת MRI כפי שהומלץ על ידי מספר רופאים, באופן תיאורתי לחלוטין ישנם מספר גורמים היכולים להיות קשורים לפגיעה בחוט שדרה צווארי כולל מחלות דלקתיות, בעייה של פריצת דיסק, מלפורמציות וסקולריות, הפרעה מבנית שיכולה לגרום לבעיה זו ברוב המקרים יהיה מדובר ברצף תחושתי, ישנם מספר מקרים הגורמים להפרעה תחושה במקומות שונים כשהפגיעה הינה בעצבים פריפרים, בכל מקרה ממליץ להפנות לרופא מטפל להשלים את הבדיקות ורק אז לקרוא ב pubmed זהו הרצף הנכון של ניהול המקרה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם