בדיקות דם תקינות וחשד למחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  לופוס

07/07/2017 | 02:47 | מאת: רות

לפני כחצי שנה התחילו לי כאבי גב תחתון וכאבי מפרקים . נשלחתי לעשות בדיקות דם שרובן יוצאות תקינות חוץ מana 1:160 homogeneous+speckled וRF שעלה מ3 ל5.4 (הבדיקות נעשו מספר פעמים כדי לשלול false positive) ובנוסף ביופסית עור שאומרת שקיים reticulated confluent papillomatosis וlivedo reticular האם בגלל שהבדיקות dna,c3 וc4 חוזרות תקינות הדבר שולל כל מחלה אוטואימונית?

07/07/2017 | 02:51 | מאת: רות

מציינת שבנוסף לכאבים יש גם עייפות וחולשה כללית ומידי פעם כיבים בפה .

שלום, שילוב של כיבים בפה (אפטות), כאבי מפרקים וANA חיובי בהחלט דורש הערכה ראומטולוגית מסודרת כדי לשלול מחלה אוטואימונית. אפטות בפה, ANA חיובי וכאבי מפרקים- כולם ממצאים שכיחים גם באוכלוסיה בריאה ללא כותרת של מחלה, אבל יכולים כן יכולים לרמז על בעיה ולכן הפרטים הקטנים חשובים- למשל, בדיקות מעבדה נוספות, בדיקה גופנית מדוקדקת, סיפור משפחתי רלוונטי ועוד. את הפריחה שצינת בביופסיה- למיטב ידיעתי אינה קשורה לראומטולוגיה ויותר רלוונטית בהקשר של זיהום או בעיה אנדוקרינית בהצלחה

מנהלי פורום לופוס