אליקוויס כטיפול בפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

01/07/2019 | 19:07 | מאת: תמר

שלום רב, אשה בת 90 מקבלת כבר כמה שנים אליקוויס בגלל פרפור פרוזדורים.( לפני כן לקחה פרדקסה). היא מקבלת 5 מג פעמיים ביום וכעת הרופא רוצה להוריד את המינון ל 2.5 מג פעמיים ביום בגלל תפקודי כליות (12 בבדיקה האחרונה אם אני זוכרת נכון). יש תור לקרדיולוג רק באוגוסט. האם הרופא צודק? האם יש סיכון להופעת כריש במינון כזה? ידוע לי שאחוז קטן מהאליקוויס מתפנה דרך הכליות. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, תודה מראש

שלום רב, הרופא צודק ב 100%. מורידים מינון של Eliquis לאנשים שגילם מעל גיל 80 או משקל פחות מ 60 ק"ג או הפרעה בתפקודי לכיה קריאטינין מעל 1.5. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים