פרפור פרוזדורים - דופק 160 במנוחה

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

07/09/2018 | 12:28 | מאת: אביחי

היי, שמי אביחי בן 36, לפני יומיים הגעתי למיון (בכוחות עצמי) עם דופק גבוה ותחושת חולשה כללית. לאחר בדיקה התברר כי אני סובל מפרפור פרוזדורים. הגעתי למיון עם דופק 165 במנוחה ולחץ דם 90 על 70. התופעה התחילה ב7:00 בבוקר ואני הגעתי למיון ב13:00 כאשר לאחר תרופה להאטת דופק לקראת השעה 18:00 הדופק ירד ל85. הנני סובל מבעיות לחץ דם או אירועים דומים בעבר. שחררו אותי לביתי אך ביומיים האחרונים מרגיש כאב קל בחזה. מה עלי לעשות?

07/09/2018 | 12:31 | מאת: אביחי

תיקון טעות - אני אנני סובל מבעיות לחץ דם ולא היו לי אירועים כאלה בעבר

שלום אביחי, אירועים של פרפור פרוזדורים יכולים להיות קשורים למחלה כל שהיא, למצב מסויים (שתייה מופרזת, פעילות גופנית אינטנסיבית,הגזמה בקפה וכו') וגם יכולים להופיע בכלל בלי סיבה. ממליץ לבצע בירור בדי לשלול האם אחרי פרפור פרוזדורי לא עומדת מחלה ספציפית. יש לבדוק תפקודי בלוטת התריס, לעשות אקו לב, בדיקת הולטר- רישום אק"ג במשך 24 שעות. תתחיל מי זה. כמובן לפנות לרופא משפחה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים