תהיות על זהותי המינית

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

20/03/2014 | 23:49 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר גלבוע, אני בחור דתי בן 22, נמשך מינית לגברים, אך לא לנשים. מעבר להתמודדות הקשה מנשוא עם עובדת היותי הומוסקסואל דתי (ובארון), עלתה בי מחשבה מדאיגה ביותר בחודשים האחרונים, לאחר שצפיתי בסרטונים באינטרנט על סיפור חייהם של טרנסג'נדרים ישראלים: התחלתי לחשוש שמא יש לי בעיה רצינית בז-ה-ו-ת המינית שלי. שמתי לב פתאום שאני רחוק מלהוות דוגמה טובה לדמות הגברית. תמיד הייתי אדם עדין ורגיש. תמיד נמשכתי אל דברים חריגים ולא-נורמאלים, כאלה שהפכו אותי לאדם יוצא-דופן באישיותו. אני לא מתעניין בדברים רבים המזוהים עם גבריות (כמו למשל כדורגל, ציד, האבקות וכו'), אך מנגד מתקיימים אצלי כל מיני סטריאוטיפים חברתיים המאפיינים לרוב נשים. הדבר הכי משמעותי שמטריד אותי זה העובדה שאני אוהב לדמיין את עצמי בפנטזיות מיניות הומוסקסואליות, שבהן אני הצד ה"מקבל" ולא הצד ה"נותן". חשוב לי לציין, שאני לא מרגיש כמו אישה, ולא מוכן ללבוש בגדי נשים או להראות כמו אישה. אני גם לא מדבר כמו אישה, בניגוד להרבה הומואים שהעניין בולט אצלם. אני רוצה להיות גבר. אני בהחלט אוהב שפונים אלי בלשון זכר, ושמתייחסים אלי כאל גבר, אבל בפועל אני פשוט לא מרגיש מספיק גבר בעיני העולם. אני חש שאני לא מפגין מספיק את הגבריות שלי גם במעגל המשפחתי, ואף ספגתי ממנה כמה הערות מיניות פוגעניות מאד שנחרטו בזכרוני. השתחררתי לא מזמן מהצבא, והתחלתי סוף סוף לחשוב ברצינות על המשך החיים שלי. הדכאון שלי הולך וגובר, אך חרדה ובושה גדולה מונעות ממני להפגש עם פסיכולוג. ככל שעובר הזמן, אני מרגיש החלשות באמונתי הדתית, הדכאון שלי הולך ומעמיק, והחששות שלי בתחום הנטייה והזהות המינית הולכים ומקצינים. איני מוצא מנוחה נפשית. אני טרוד ללא הפסקה במחשבה שאולי בעצם נועדתי להיות אישה. אני אפילו מתכוון לבצע בקרוב בדיקת פוריות לזרע, פשוט בגלל החשש שמא יש לי בעיה ביולוגית כלשהי בגוף. קשה לי מאד עם המיניות שלי. לא רק שהנטייה המינית מעיקה על חיי, עכשיו גם נוספה לי בעיה בזהות המינית. אני זקוק לעזרתך בהתלבטות באשר לזהות שלי. האם אני אמור לשקול ניתוח לשינוי מין, או שזה כלל לא רלוונטי למקרה האישי שלי? האם אני מגזים מדי בחששות שלי? האם לדעתך אני יכול לחיות בשלום עם הזהות הגברית שלי??

שלום רב, הבינותי מן הדברים שכתבת, כי אתה מוטרד שמא יש לך בעיה רצינית בזהות המינית ואפילו עלה בך החשש, שמא הינך טרנסג'נדר שצריך לשקול ניתוח לשינוי מינו. ובכן, למען האמת הלכת מאד רחוק עם החששות והפחדים בענין המיניות שלך. אין ספק שאינך טרנסג'נ'ר/ טרנסקסואל ובזהותך הינך גבר, שרוצה ואוהב להיות גבר, - כפי שבעצמך ציינת באופן מפורש. אלא שהבעיה שלך הינה בכך, שכנראה שאתה סבור, כי יש הגדרה מאד ברורה לגבריות או זהות גברית. האמת שקיים אמנם סטריאוטיפ של "גבר- גבר" או מאצ'ו בלשון העממית המדוברת, אלא שאין זה דבר המאפיין בהכרח את כל הגברים. חשוב שתדע, שכל נושא הזהות המינית הוא מגוון מאד עשיר ומורכב עם כמעט אין סוף גווני גוונים על הרצף : גבר - אישה. וכשם שיש "גבריות מצ'ויאסטית"(אם נקרא לסטראוטיפ הזה כך), יש גם גבריות אחרת, עם גוונים נשיים. ואכן, זה בהחלט סוג של גבריות, ובוודאי שלא של טרנסג'נדר. עליך לדעת זאת ואולי זה יעזור לך לקבל את עצמך כפי שאתה.נראה שלגבי הנטייה או ההעדפה המינית אתה מודע להיות הומוסקסואל ומקבל זאת, גם אם טרם יצאת מן הארון. באותה מידה אפשר שתקבל עצמך כגבר עם תכונות או התנהגויות יותר נשיות. כאמור, אין זה אומר שאתה אישה בזהותך. יתכן שבמהלך הקשרים שעיצבו את זהותך,הזדהית גם עם תכונות או מאפיינים נשיים. למעשה, בכל גבריות יש גם אלמנטים או איפיונים נשיים ולהיפך, גם בנשיות יש מרכיבים גבריים, הכמות והאיפיונים שונים מאדם לאדם. בוודאי, שגם אתה מכיר גברים ונשים כאלה, אשר למרות האיפיונים או הקווים של המין השני, -חייהם רגילים והם מקבלים עצמם ומרוצים בהחלט. אי לכך, אוכל בהחלט להשיב לשאלותיך באופן מאד ברור: אין כלל מקום -ואף שמץ של מקום -לשקול ניתוח לשינוי מין, שכן אינך טרנססקסואל וחששותך מוגזמים . כן, אתה בהחלט יכול לחיות בשלום עם עצמך ועם הזהות הגברית שלך, כפי שהיא מעוצבת בך. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים