יובש בפה אחרי הקרנות

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

12/06/2020 | 11:06 | מאת: נעמה

שלום לך ד"ר אני כשנה אחרי 35 הקרנות ושני כימו (סיימתי טיפול ב7.5.19) אחרי סרטן בשקד scc עם גידול יחיד בבלוטת לימפה בצאוור .השקד הוסר בניתוח כרגע נקיה נשארו לי תופעות לוואי של יובש בפה ןחוסר טעם חלקי (מרגישה מלוח)אבל אין מתוק . ניסיתי סלגן לא משפיע עלי התופעה מקשה עלי לאכול. נעזרת במזון רפואי השאלה האם יש סיכוי שזה ישתפר

נעמה שלום. לאחר טיפול קרינתי לראש וצוואר, בלוטות הרוק ובלוטות הטעם נמצאות במעין מצב של "שוק". דעי, כי קיימות מאות בלוטות רוק בחלל הפה והלוע, וטיפולים קרינתיים מודרניים נמנעים מפגיעה בהן ככל הניתן. אי לכך, ניתן לצפות כי המצב ישתפר במהלך החודשים הבאים הן מבחינת הטעם והן מבחינת הפרשת הרוק. במידה וקיימות תלונות הקשורות לאי נוחות בבלוטת רוק מסוימת, או טעם מלוח לרוק, ניתן לבצע אנדוסקופיה ושטיפות המקלות על המצב. מציעה להמתין מספר חודשים ולפי הצורך לפנות למומחה למחלות בלוטות הרוק.

14/06/2020 | 09:25 | מאת: נעמה

יש איזו שהיא הערכה כמה זמן זה לוקח? זה מאןד מציק לי לפחות אדע טווח זמן משוער וביינתיים לא יכולה לחזור לעבוד בגלל זה אציין שלא נפגעה השמיעה ובלוטת התריס תקינה רוצה לדעת למה לצפות תודה על התשובה

קשה לאמוד מראש. חומרת תופעות הלוואי של טיפול קרינתי הן, במידה רבה, אישיות לכל מטופל. כפי שכתבתי, ממליצה להמתין מספר חודשים נוספים. אם את מאד מוטרדת מענין הטעם המלוח בפה- פני לבדיקת מומחה לבלוטות הרוק, יתכן שניתן לסייע.

מנהל פורום בלוטות הרוק