ברור

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

26/03/2019 | 02:33 | מאת: לירון

שלום דר', אני סובלת מיזה מספר שנים מיובש קיצוני כרוני בפה וגרון. ביצעתי בדיקת סיאלוגרפיה ויש חסימה של בלוטות הרוק. האם יכול להיות תוצאה של הדבקה בזיהומים נגיפיים / דלקתי? (קראתי מאמר שבו כתוב: זיהומים נגיפיים קשורים לעיתים קרובות עם פתולוגיה של בלוטת הרוק) בפה ולסת איזו בדיקה יש לבקש ספציפית לברור פתולוגיה זו? אשמח לתשובתך. תודה.

28/03/2019 | 00:33 | מאת: לירון

דר' גילת, לא השבת, את לא יודעת, לא לתחומך? אם כן לתחומך אשמח לדעתך תודה.

28/03/2019 | 00:47 | מאת: לירון

שלום דר', שמתי לב, תחומך בלוטות רוק, אולי מהידע שלך תוכלי לעזור לי. אני שואלת מפני שברפואת או פה ולסת הכיוון הוא לבצע ביופסיה מהבלוטה בחשד לשיוגרן. ואני מעוניינת לוודא כיוון אחר, אתה יודע האם יש בדיקה ספציפית שיכולה להוכיח שהיובש תוצאה של נגיף / או לשלול ? או תוצאה של נגיף יכול להיות אחד הגורמים לבעיה = יובש ללא יכולת הוכחת הגורם? אשמך לתשובה מהידע שלך. תודה

ראי להלן

לירון שלום! יובש פה יכול לפעמים להעיד על נוכחות מחלת סיוגרן- מחלה אוטואימונית- בה מערכת החיסון של הגוף תוקפת את בלוטות הרוק ומחלישה את תפקודן. אני מניחה כי ביצעת מיפוי בלוטות רוק שהעיד על ירידה בתפקוד (ולא סיאלוגרפיה כפי שרשמת). אם אכן כך, ביופסיה של בלוטת רוק זעירה, היא במקרים מסוימים הדרך להגיע לאבחנה ודאית, ויכולה לסייע בהתאמת טיפול. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק