אנסולינומה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

04/01/2016 | 22:53 | מאת: רבקה

שלום וברכה. רציתי לדעת האם insulinoma neuroendocrine tumor of pancreas הוא ממאיר או שפיר? PNET,functional, grade 2 insulin-producung, 3.7in largest dimention, cofined to pancreas. up to 2mf/10hpp perineural and vascular invasion identified. תודה.

רבקה שלום וסליחה על העיכוב במתן התשובה. אינסולינומה עפי"ר הינו גידול שפיר. (85-95% מהמקרים שפיר). עפי"ר מאובחן בשלבים מוקדמים כי מפריש אינסולין וגורם לתסמינים של מיעוט סוכר בדם ( בלבול ערפול הכרה). בדר"כ מוגבל ללבלב וניתן לטיפול כירורגי ולכן לא זקוק לטיפול נוסף אח"כ - חוץ ממעקב ובירור גנטי.

מנהל פורום סרטן הלבלב