אחות שחלתה בסרטן הלבלב, גנטיקה וטפול אלטרנטיבי

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

28/12/2015 | 01:45 | מאת: איתי

שלום רב גילו אצל אחותיבאמצע שנות הארבעים לחיה דלקת בלבלב, שלאחר מכן נאמר לה שזה גידול והיא החלה טיפולים כימותרפיים, שאלותי הן:א. האם המחלה הזו היא תורשתית ובעלת נטייה גנטית? ב. האם החולשה הפיזית ומערכת חיסון לקויה ואולי מתח תמידי שהיה לה ברבות השנים יכול להעיד כי הגוף ידע כבר להזהיר אותה לכך?, ג. האם ישנם תוספי תזונה מסויימים מנסיון שיכולים לעזור בחיזוק המערכת החיסונית, כמו עשב חיטה, ספירולינה ועוד? אשמח מאוד לתשובה איתי

שלום איתי סרטן לבלב הינו גידול מורכב באבחון ובטיפול. קשה לאבחן וקשה לטפל. יש תסמונות גנטיות שמי שלוקה בהן בעל סיכון גבוה ללקות בסרטן לבלב. למשל נשאות למוטציה ב BRCA מעלה את הסיכון לחלות בסרטן שד שחלה לבלב וערמונית. יש מקום ליעוץ גנטי אצל אחותך. לא מכירה מאפיינים אישיים כמו מתח ומערכת חיסון לקויה שמעלים את הסיכון לחלות. סרטן הלבלב בפני עצמו גורם לחולשה ועייפות לדיכאון ולירידה במערכת החיסון ויתר קרישיות. לגבי תוספי מזון המידע על זה אינו אובייקטיבי. לכן קשה לי להמליץ על סוג מסוים לחיזוק המערכת החיסונית. עם זאת סביבה תומכת עוזרים גם להרגשה ודרך זה לחיזוק מערכת החיסון. כלומר יש קשר בין מתח נפשי לירידה בתפקוד מערכת החיסון. מקווה שעזרתי, אני מודעת לקשיים ולסבל של בני המשפחה שמלווים את היקרים להם בסיטואציה כל כך מורכבת ועמומה.

מנהל פורום סרטן הלבלב