כאבים עזים לחולת סרטן לבלב עם גרורות לכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

06/12/2015 | 21:24 | מאת: גיא

שלום ד"ר ירום, אמי בת 63, ולצערנו פגשה את הסרטן בפעם השניה בחייה במרץ 2015 (פעם הראשונה הייתה לפני 8 שנים - סרטן השד), כיום יש לה סרטן לבלב עם גרורות לכבד, כליה, תריסריון ומעי. היא עברה קו ראשון של סבב טיפולים בכימותרפיה בשם Folfirinox שלא הוכיח יעילות. וכיום מטופלת בקו שני בכימותרפיה: Gemzar + Abraxane. תוצאות BRCA1 ו-BRCA2 שליליות. הסיטי האחרון מראה על עצירה כמעט מלאה של הסרטן לבלב ושל הגרורות למעט גרורה אחת בכבד אשר גדלה באופן משמעותי ל-1.1 ס"מ. בתשובת הסיטי האחרונה מציינים 5 גרורות בגדלים של 14מ"מ (סגמנט 4 תחתון) , 1.1 ס"מ (סגמנט 5 עליון) , 13 מ"מ (סגמנט 3 - גורם להרחבה של דרכי המרה בסגמנט 2-3), 12 מ"מ (סגמנט 8) , 9 מ"מ (סגמנט 2 עליון). לצערי לפני מספר ימים חלו לה כאבים עזים מאוד באמצע החזה התחתון, בטן תחתונה (בעיקר בצד ימין) ובאמצע הגב. היא הייתה מאושפזת מספר ימים לבדיקות בהם חשדו לאירוע לבבי, כיב קיבה (אולקוס) או חסימה בדרכי העיכול. היא ביצעה ERCP והבדיקה יצאה תקינה - כלומר לא מצאו שום חסימה. לא היו שינויים בא.ק.ג במשך מס' ימים. תוך כדי הבדיקה נאמר כי לא מצאו כיב קיבה כלשהו (אך היא עדיין לוקחת כדורים נגד אולקוס). היא ביצעה גם סיטי אשר הראה את אותן תוצאות בדומה לסיטי הקודם שבוצע חודש לפני כן. הכאבים עדיין ממשיכים אך לעיתים רחוקות יותר. כשיש לה כאבים היא לוקחת משככי כאבים חזקים להקלה. בבדיקות הדם יצאו מספר מדדים חריגים: Bilirubin -Blood, total 6.08 (בבדיקה של 5 ימים לפני כן - 1.52) Bilirubin -Blood, direct 3.81 SGOT (AST) -Blood 289 (בבדיקה של 5 ימים לפני כן - 658) SGPT (ALT) -Blood 129 (בבדיקה של 5 ימים לפני כן - 229) LDH -Blood 314 (בבדיקה של 5 ימים לפני כן - 644) Alkaline Phosphatase - Blood 1012 (בבדיקה של 5 ימים לפני כן - 452) נשמח לדעת מהי לדעתך הסיבה לשינויים במדדים ולכאבים העזים? ומהי דעתך לתרופה בשם סלקוקס אשר המליצו לנו לקחת יחד עם הכימותרפיה ליעל את הטיפול? האם יכול לפגוע? האם לדעתך יש טיפול אלטרנטיבי מומלץ? האם ניתן לנתח את הכבד בלבד ולהוציא גרורה אחת בלבד? תודה מראש גיא

גיא שלום, צר לי שאמך סובלת מכאבים. בכאבים יש לטפל תוך מציאת הגורם וגם בהעדר גורם ברור. לצערי בפורום כזה אני לא יכולה לעשות ברור ונראה שהיא עברה בירור די מקיף. העליה בבילירובין ובאזני מי הכבד יכולה לכוון לדלקת בדרכי המרה ובדרכ בסיטי רואים ממצאים תומכים או בercp. ואם הבנתי נכון היא עברה את שניהם. מבחינת טיפול לסרטן קיבלה ומקבלת את הטיפולים הכי טובים שידועים. סלקוקס לדעתי לא יכול להזיק. אין מקום לכריתת גרורה מהכבד- זו מחלה של כל הגוף גם כשנראה שיש אתר אחד. בסיטי רואים ממצאים של חצי סמ ומעלה. בממצא כזה יש עשרות מיליוני תאים . כלומר מליוני תאים לא נצפים. מקווה שאמך תרגיש טוב יותר. נירית ירום

מנהל פורום סרטן הלבלב