שאלה לגבי מצב שנראה כמו עירפול

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

05/05/2019 | 23:16 | מאת: הראל

שלום, אימא שלי בת 79, הרבה זמן עם כאבים בבטן וחולשה ולאחרונה נחלשה הרבה יותר, ישנה הרבה מאד וחסרת תאבון. עדיין אין לנו אבחון סופי (ביופסיה בשבוע הבא)אבל בבדיקת מרקרים הרמה הייתה 12000 (!) נראה גידול בזנב הלבלב ונראות כנראה גם גרורות בכבד. בימים האחרונים אימא שלי יותר מבולבלת, כאילו שהמוח בעירפול. מדוע הבילבול הזה קורה, האם זה סימן למשהו? יש משהו שאנחנו יכולים לעשות או רק לחכות לביופסיה?

במצב של שינוי במצב הכרה יש לפנות למיון, על מנת שיעשו בדיקות דם לפעמים יש שנוי המלחין, או בבילירובין שגורם לזה, לעיתים מדובר בירידה בתפקוד של איבר בבטן ולעשות הערכה נוירולוגית אם יש משהו נלווה לערפול ההכרה.

מנהל פורום סרטן הלבלב