גידול בראש הלבלב - בבקשה תענו לי.

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/10/2018 | 16:11 | מאת: אורי ראובני

שלום אבא שלי בן 82 עם מספר cva בעבר הרחוק. נתנייד על כסא גלגלים יכול לעלות 3 קומות עם עזרת מעקה. אבל כרגע חלש מאוד ירד במשקל. לפני כחצי שנה גידול בסדר גודל של 2.2*2 באונצינט פרוצט. ללא הרחבה של צינורות. עם ציסטות בטחול כנראה המנגיאומה. כיום הגידול גדל ורוצים לנתח כי אין פתרון אחר. השאלה אם כדאי לנסות כימוטרפי או טיפול ביולוגי לפני??? האם אבא יכול לעמוד במצבו בטיפול שכזה? האם אבא יכול לעבר ניתוח ויפל? למה אי אפשר רק להוציא את הגידול ללא כריתה של כיבה כיס מרה וכו... רק את הגידול מהלבלב????? האם במצב הזה הוא בכלל כשיר? מה הסיכוי שלו לשרוד ניתוח כזה אולי עדיף לא לעשות כלום???

אורי שלום, מצטערת שעונה רק כעת, עם זאת להעריך האם בן אדם יכול לעמוד בטיפול כימי או ניתוח יש לראות אותו פיזית ואת כל ההיסטוריה הרפואית. הניתוח הינו whippelle כי להוציא רק את הגידול - זה כמו לא לעשות כלום רק יותר מסוכן. אם לדעת המנתחים יכול לעמוד בניתוח כדאי לנתח ואחר כך לשקול אם יכול לעמוד בטיפול כימי מונע.

מנהל פורום סרטן הלבלב