המלצה לטיפול ותרופה ביולוגית

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

04/06/2017 | 19:56 | מאת: שי

שלום רב, לבן משפחה קרוב, מצאו גוש סרטני בלבלב באוגוסט 16, שהתפשט לדרכי המרה ולמעי הדק. עבר ניתוח וויפל, ומאז קיבל טיפול כימו בתרופת ג'מזר. עכשיו שוב ירד במשקל - 7 ק"ג בחודש ומרגיש שוב כאבים בבטן. למקרה שהגידול חזר, ולא ניתן שוב לנתח, מה מומלץ ? איך ניתן לקבל טיפול בתרופה ביולוגית? איזו חברה מומלצת יותר לבדיקה גנטית ו"תפירת" תרופה ביולוגית? בתודה מראש, שי

שי שלום, סרטן לבלב נבדק בהרבה מאוד תשלובות לרבות תשלובות עם טיפולים ביולוגים. כעת הטיפול הסטנדרטי שהינו בסל התרופות הינו משלב של (oxaliplatin +Irinotecan+5Fluorurcil (FOLFIRINOX - זהו מישלב מורכב עם תופעות לוואי לא מועטות - אך באם ניתן לאדם שיכול לעמוד בו מצליח להאריך את תוץ חלת החיים באופן משמעותי תוך שיפור או שימור איכות החיים לאורך זמן יותר ארוך. ישנו מישלב נוסף שאינו בסל התרופות, מצלח להאריך תוחלת חיים ( לא נבדקה בו איכות חיים אך יותר קל מהטיפול שתואר קודם) Gemcitabine +Nab-Paclitaxel התרופה הביולוגית היחידה שרשומה בFDA כיעילה בסרטן לבלב ERLOTINIB - לא רשומה בארץ ובוודאי לא בסל. התרופה הזו הצליחה להאריך את תוחלת החיים בשילוב עם Gemcitabine לעומת Gemcitabineבלבד - אמנם משמעותי סטטיסטי אך לא משמעותי מבחינת ההבדל ( שבועיים). במידה והינכם מעוניינים לשלב את קרוב המשפחה בקדמת הרפואה כדאי לשלבו במחקר קליני - הרבה פעמים מחקר קליני משלב טיפול סטנדרטי עם טיפול חדיש. לגבי הבדיקות הגנטיות - אין השוואה בספרות איזה מידע עדיף באיזו שיטה, ושוב התפירה של תרופה ביולוגית בעיני זה בטיפול מחקרי שהרבה פעמים קריטריוני ההכלללה למחקר כוללים כבר בדיקות מולקולריות. בהצלחה נירית ירום

מנהל פורום סרטן הלבלב