בלוטות לימפה נגועות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

08/09/2013 | 22:53 | מאת: נילי

שלום רב, לפני 17 שנה עברתי ניתוח כריתת בלוטת התריס + גרורות עקב סרטן קרצינומה פפילרית. מאז קיבלתי פעמיים יוד רדיואקיבי, סמוך לניתוח ובשנת 2001. מאז אני נמצאת במעקב אנדוקריני. בשנתיים האחרונות בבדיקת אולטראסאונד תחת ניקור באיכילוב נמצאו 2 בלוטות חשודות כנגועות ( תשובת המעבדה: יכול להתאים להישנות המחלה, לקרצינומה פפילרית). נכון לבדיקה מיום 11.08.2013 המימדים של הבלוטות הנגועות הם: בתחנה 6 בגודל 9 מ"מ ובתחנה 3 משמאל בגודל 2.4 *0.6. רופאת אא"ג המליצה לי על ניתוח+ יוד. כמובן שאני מאוד חוששת מפתיחה שנייה של המקום מסיבוכים ומתקלות. האם לא ניתן להסתפק רק בקבלת יוד ? אודה לחוו"ד

13/09/2013 | 09:11 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

נילי שלום. הפניתי את שאלתך לדר' משה יהודה, שהינו מנהל תחום ניתוחי ראש צואר במחלקתינו באיכילוב, ועוסק באופן אינטסיבי באבחון ובטיפול של גידולי בלוטת התריס. לדבריו, הטיפול המקובל במחלה חוזרת או שאריתית בעלת נפח משמעותי הינו ניתוחי. הנתונים שנתת אינם מלאים, ובוודאי אינם תחליף להתרשמות בלתי אמצעית. דר' יהודה ממליץ שתבדקי במרפאתנו, בה נעשית בדיקה מקיפה של הנתונים ההיסטוריים שלך, בדיקה גופנית מלאה של הצוואר, ו-US צוואר , על ידו, על מנת ליעץ באופן ספציפי בנושא הטיפול המתאים לך. גמר חתימה טובה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון